Teknoloji

Galaxy S20 Ultra parçalarına ayrıldı, önemli detaylar ortaya çıktı

galaxy s20 ultra

iFixit, Samsung’un yeni Galaxy S20 Ultra modelini parçalarına ayırdı. Bu sayede 108 megapiksel kamera sensörünün detayları ortaya çıktı. Tahmin edebileceğiniz üzere, Samsung gerçekten büyük bir sensör kullanmış.

Sensörün ne kadar büyük olduğu hakkında fikir edinmek için onu iPhone 11 Pro’nun 12 megapiksel kamera sensörüyle de karşılaştırmış. iFixit, aşağıdaki fotoğrafı paylaştı:

iFixit’in de dikkat çektiği üzere, daha büyük sensör ve daha fazla piksel kullanmak daha iyi fotoğraflar anlamına gelmiyor. 108 megapiksel sensör, S20 ultra’nın 9.5mm’ye 7.3mm alana sahip sensörüne 108 milyon pikselin sığdırıldığını gösteriyor. Bu çok sayıda pikselin bu kadar küçük bir yere sığdırılması bazen gürültülü fotoğrafların oluşmasına neden oluyor. Özellikle de düşük ışıklı ortamlarda bu durum gözleniyor.

Galaxy S20 Ultra’nın 100 kat zum yapan sensörü

Ayrıca iFixit, 100X zum sensörün muhafaza edildiği kutuya da bir bakış atıyor. Kutu yan çevirilerek yerleştirilmiş, bu sayede S20’nin diğer kameralarının altında durabiliyor. Işığın sensöre doğrudan düşmesi yerine, öncelikle kutudaki prizmaya girmesi sağlanmış. Böylelikle 90 derecelik bir açıyla kırılıyor ve sonrasında zum lenslere ve en sonunda sensöre düşüyor.

Söküm işlemi Galaxy S20 Ultra’nın 5000 mAh kapasiteli pili olduğunu gösteriyor. Ancak bu pil telefona yapıştırılmış ve değiştirilmesi de çok zor görünüyor. Telefonun parçalarına tamamen ayrılmış hâldeki fotoğrafı da aşağıda yer alıyor:

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER