Teknoloji

Galaxy S20 Ultra’nın kameralarına yakından bakın

galaxy s20 ultra

Samsung‘un Galaxy S20 serisini tanıtmasına bir aydan az bir zaman kaldı. Ancak sızıntılar sayesinde S20 serisinin üyelerinin detaylı bir resmini çizmek şimdiden mümkün oluyor. Bu sızıntıların en yenisinin merkezinde ise serinin tepesinde yer alan Galaxy S20 Ultra bulunuyor. Yeni sızıntı S20 Ultra’ya dair bilinmeyen bir noktayı açığa çıkarmıyor. Ancak akıllı telefonun arkasında bulunan kamera sistemini daha yakından tanımaya yardımcı oluyor.

S20 Ultra, S20 serisinin en gelişmiş özelliklere sahip üyesi olacak. 5G faktörü olmadan bile telefonun teknik donanımı fazlasıyla etkileyici görünüyor. Akıllı telefonda 3200×1400 piksel çözünürlüklü ve 120Hz yenileme oranına sahip 6.9 inç ekran ve 16 GB RAM’in bulunması bekleniyor. Kamera konusu da S20 Ultra’nın iddialı olduğu alanlar arasında yer alıyor.

Akıllı telefonda ana kamera görevini 108 megapiksel çözünürlüklü sensörün üstlenmesine kesin gözüyle bakılıyor. 12 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera ile derinlik algılama ve artırılmış gerçeklik gibi görevler üstlenecek Uçuş Süresi (ToF) sensörü de telefonun özellikleri arasında bulunuyor. 48 megapiksel çözünürlüklü telefoto kamera ise 10x optik ve 100x dijital zum yapabiliyor.

Galaxy S20 Ultra zum yeteneğiyle fark yaratabilir

Samsung için S20 Ultra’nın kamerasının 100x dijital zum yeteneği oldukça önemli olacak gibi görünüyor. Kameralardan üçünü ve LED flaşı kare şeklinde bir modüle yerleştiren Samsung, telefoto kamerayı ise bu modülün hemen altında mat gri bir zemine koymuş. Bu kameranın hemen yanında ise 100X şeklinde bir ibare yer alıyor. Bu da Samsung’un dijital zum kapasitesine verdiği önemi gösteriyor.

Kamera tasarımı, kameraların S20’lerin arkasındaki görüntüsü konusunda akıllara bazı sorular getiriyor. Özellikle farklı renk seçeneklerinde siyah modülün altındaki gri bölümün nasıl görüneceği merak ediliyor. Bu soruların cevabını almak içinse Galaxy S20 Ultra ve diğer modellerin tanıtılacağı 11 Şubat gününü beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER