Teknoloji

Galaxy S20 Ultra’nın kamera sorunları ile ilgili Samsung’dan açıklama

galaxy s20 ultra

Samsung Galaxy S20 Ultra ve diğer S20 serisi üyeleri için yurt dışında incelemeler çıkmaya başladı. Cihazı ilk inceleyenler, yeni Galaxy S20 Ultra’nın kamera sisteminde bazı sorunların bulunduğunu dile getirdiler. Güney Koreli şirket de bir açıklama yaparak kamerayı iyileştirecek bir güncelleme üzerinde çalıştığını kaydetti. Ne var ki, herhangi bir problemden bahsetmedi ya da düzeltmelerin ne zaman çıkacağı hakkında bilgi vermedi.

Galaxy S20 Ultra’nın kamerasının odaklamada bazı problemler yaşadığı, aynı zamanda cilt pürüzsüzleştirmesinde aşırıya kaçtığına dair yorumlar yapılıyor. Samsung ise konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderdiği açıklamada, “Galaxy S20, çığır açan, gelişmiş bir kamera sistemine sahiptir.” ifadesini kullandı. “Tüketiciler için en iyi deneyimi sunmak üzere performansı optimize etmek için sürekli çalışıyoruz. Bu sürekli çabanın bir parçası olarak, kamera deneyimini geliştirmek için yakında çıkaracağımız bir güncelleme üzerinde çalışıyoruz.”

PC Mag ve Input gibi yayınlar tarafından yayınlanan incelemelerde otomatik odak sisteminin güvenilir bir şekilde çalışmadığı dile getiriliyor. Bir nesneye netleme yapmanın ara sıra uzun zaman aldığı, bazen odaklamanın yapılamadığı belirtiliyor. Galaxy S20 serisi gelecek hafta içinde Türkiye’de de satışa çıkacak ve öncelikle Galaxy S20 Plus modelinin elimize ulaşmasını bekliyoruz. 64 megapiksel ana kameralı cihazın kamera sistemini deneyimleyip izlenimlerimizi de hızlı şekilde paylaşacağız.

Galaxy S20 Ultra’nın kamera sistemi cihazın en çok ilgi çeken noktalarından bir tanesi. Özellikle 108 megapiksel çözünürlüklü ana kamerası ve periskop yapılı telefoto lensiyle ilgiyi üzerine çekiyor. Samsung, en fazla 100 kat yakınlaştırma yapılabildiğinin altını çiziyor. Sosyal medya üzerinde Galaxy S20 Ultra ile çekilmiş ve epey fazla yakınlaştırma yapılmış fotoğrafları bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER