Teknoloji

Galaxy S20 serisiyle Samsung ve Google işbirliği güçleniyor

samsung galaxy s20 serisi

Samsung‘un Galaxy S20 serisiyle birlikte Google’ın Live Caption (Canlı Altyazı) özelliği Google Pixel serisi telefonların dışında da kullanılmaya başlayacak. Bu özellik sayesinde videolardaki konuşmalar, ses kısılmış olsa bile, gerçek zamanlı ve neredeyse hatasız biçimde yazıya dökülüyor.

Live Caption, Pixel 4 serisi ve Android 10 ile birlikte kullanıma sunulmuştu. Google, söz konusu özelliği Android’in erişilebilirlik imkanları içinde yararlı bir araç olarak konumlandırıyor. Pixel serisinin daha eski üyelerinde de kullanıma açılan bu özellik, S20 serisiyle birlikte diğer Android üreticilerine de açılmış oluyor.

Live Caption tüm maharetini cihazın üzerinde sergiliyor. Yani özellikle yazıya dökülen bilgiler Google’ın sunucularına gönderilmiyor veya şirketle paylaşılmıyor. Bu özellikten müzik, telefon görüşmeleri ve VoIP görüşmelerinde yararlanmak mümkün olmuyor. Uygulama geliştiricileri de diledikleri takdirde uygulamalarının sesini Live Caption ile paylaşmama imkanına sahip.

Galaxy S20 ile Google Duo’da çözünürlük artıyor

Galaxy S20’de Samsung ve Google arasındaki işbirliğinin başka bir yansıması daha mevcut. Google’ın görüntülü sohbet uygulaması Duo da S20 serisinde Telefon uygulamasına entegre biçimde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Google Duo ile yapılan görüntülü sohbetlerde maksimum çözünürlük hâlihazırda 720p olsa da, S20 serisiyle birlikte bu oran 1080p’ye yükselecek. Samsung bunun 5G sayesinde mümkün hâle geldiğini belirtti. Galaxy S20’nin kamerasıyla çekilecek 8K çözünürlüklü videolar da 5G sayesinde doğrudan telefondan YouTube’a yüklenebilecek.

S20 serisinde Google Pixel telefonlarında bulunan Recorder uygulamasının yer almaması ise bir hayal kırıklığı olarak değerlendirilebilir. Bu özellik de Live Caption ile aynı cihaz üstü transkripsiyon motoru sayesinde çalışsa da, Pixel serisine özgü kalmaya devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER