Teknoloji

Galaxy S20 serisi için ilk açık One UI 3 betası dağıtımda

samsung galaxy s20 ultra one ui 3 s21

Galaxy S20 serisi için ilk herkese açık One UI 3 beta sürümü Samsung’un ana vatanı Güney Kore’de dağıtıma çıktı. S20, S20 Plus ve S20 Ultra sahipleri bu test sürecine Samsung Members uygulaması üzerinden katılabiliyor. Ancak beta testine katılabilecek kullanıcı sayısının sınırlı olduğu belirtiliyor.

Beta testine katılanlar, One UI 3’ün imkanlarıyla birlikte Android 11’in getirdiği yeniliklerden de yararlanabilecek. Yazılımın her köşesine dokunan One UI 3; Daima Açık ekrandan internet tarayıcısına, DeX’teki yeniliklerden erişilebilirlik özelliklerine kadar pek çok şey sunuyor.

Ancak One UI 3 beta sürümünde şu anda tespit edilen sorunların listesi bir hayli uzun. Samsung, beta testine katılan kullanıcılardan gördükleri sorunlardan ve bu sorunlara getirilen çözümlerden kendisini haberdar etmelerini istiyor.

One UI 3 beta sürümünde bazı uygulamalar desteklenmiyor. Bunun için arayüzün kararlı sürümünün çıkışını beklemek gerekiyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde beta testinden çıkıp tekrar mevcut kararlı sürüme geri dönebiliyor.

Samsung’dan yapılan açıklamada, One UI 3 güncellemesinin ne zaman nihai şeklini alacağı konusunda şimdiden bir şey söylemenin pek kolay olmadığı belirtildi. Güncelleme tamamlanmadan önce çok sayıda uygulamanın uygunluğunu kontrol etmek gerekiyor.

Android 11 ve One UI 3 beta testine yakında ABD ve Avrupa’daki Galaxy S20 serisi cihaz sahiplerinin de katılabilmesi bekleniyor. Bunun için yaklaşık iki haftalık bir süreye ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER