Teknoloji

Yeni Galaxy S sızıntısı ismi ve kamera tasarımını doğruluyor

galaxy s20 plus 5g

Samsung Galaxy S ailesinin yeni üyeleri hakkındaki dedikodular çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu dedikodularda cihazlar için hazırlanan tasarım taslakları da önemli bir yer tutuyor. Ancak internete sızan yeni fotoğraflar hem tasarımı hem de serinin adını gözler önüne çıkarıyor. İnternete sızan fotoğraflarda Galaxy S20 Plus 5G modeli görülüyor.

Fotoğraflar öncelikli olarak S20 isminin doğrulanması açısından önem taşıyor. Samsung’un S10’dan sonra S11 yerine S20 ismine geçiş yapacağı iddiası daha önce gündeme gelmiş, ancak serinin tanıtım tarihinin 11 Şubat olarak belirlenmesi nedeniyle yine kafalar karışmıştı. Ancak fotoğraflar sayesinde S20 ismi konusundaki kafa karışıklığı ortadan kalkmış gibi görünüyor.

Sızan fotoğraflardaki bir diğer dikkat çekici nokta ise arka kamera tasarımı. Dikdörtgen şeklindeki arka kamera sisteminde ana kamera görevini 12 megapiksel çözünürlüklü 1.8 mikron kameranın üstlenmesi bekleniyor. Ultra geniş açılı, telefoto lensler ile muhtemelen bir makro kameranın da sistemde yer alması öngörülüyor. S20 Plus 5G’de videolardaki ses kalitesini artırmak adına ekstra bir arka mikrofon da bulunacağı belirtiliyor.

Galaxy S20 Plus 5G serinin zirvesinde olmayabilir

S20 Plus 5G’nin Galaxy S20 serisindeki en gelişmiş cihaz olmaması da ihtimaller arasında yer alıyor. Samsung’un daha gelişmiş kamera teknolojisine sahip S20 Ultra isimli modeli de kullanıcıların karşısına çıkarabileceği söyleniyor. Standart S20’nin yanında daha uygun fiyatlı S20e gibi bir modelin de tanıtılması ve tüm modellerin LTE versiyonlarla gelmesi bekleniyor.

Samsung’un Galaxy S20 serisinde kendi üretimi olan Exynos 990’ın veya Qualcomm’un Snapdragon 865 işlemcisinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. S20 serisinin S10 serisindeki seleflerine kıyasla daha büyük ekranlara da sahip olacağı belirtiliyor.

Galaxy S20 Plus 5G ve serinin diğer üyeleriyle ilgili tüm detayları duymak için 11 Şubat’a kadar sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER