Teknoloji

Galaxy S20 Plus sızıntıları önemli özellikleri gösteriyor

galaxy s20 plus

Samsung‘un Galaxy S20 serisiyle ilgili sızıntılar, önümüzdeki dönemde gündemde büyük yer tutmaya devam edecek gibi görünüyor. Bu sızıntıların en yenisi, özellikle fotoğraf ve video meraklılarını sevindireceğe benziyor. Galaxy S20 Plus modelinin kamera uygulamasından alındığı belirtilen ekran görüntüleri, telefonun donanımsal yetenekleri konusunda ipucu veriyor.

Söz konusu ekran görüntüleri, XDA-Developers sitesi tarafından yayınlandı. Buna ek olarak, telefonda 120Hz ekran yenileme oranı seçeneğinin aktif hâle getirilmesini gösteren bir görüntü de ortaya çıktı.

S20 serisinin üyelerinin 8K 30fps video kaydı yapabileceği iddiası daha önce gündeme gelmişti. Ortaya çıkan görüntüler, en azından S20 Plus için de bu iddianın doğru olduğu anlamına geliyor. S20 Plus’ta ana kamera görevini 12 megapiksel çözünürlüklü Sony tarafından üretilmiş bir sensörün üstleneceği söylense de; 8K video kaydı için 64 megapiksel çözünürlüklü bir sensöre ihtiyaç duyulabileceği belirtiliyor.

S20 Plus ile 4K 60fps video kaydı yapılabileceği de sızıntının gösterdikleri arasında bulunuyor. 108 megapiksel çözünürlüklü kameranın ise sadece S20 Ultra modelinde bulunması bekleniyor. Samsung’un S20 serisinde kulaklık jakından vazgeçmesi ve ultrasonik parmak izi tarayıcısının da ekranın içine yerleştirilmesi oldukça muhtemel görünüyor.

Galaxy S20 Plus 11 Şubat’ta tanıtılacak

Samsung’un S20 serisindeki yazılımsal kamera yenilikleri de ekran görüntüleri sayesinde görülüyor. Bu yeniliklerden biri olan “Single Take” (Tek Çekim) modu, kullanıcılar telefonlarını hareket ettirirken otomatik olarak fotoğraf ve video kaydı yapmayı sağlıyor. “Smart Selfie Angle” (Akıllı Selfie Açısı) isimli mod ise kişi sayısına göre, otomatik olarak geniş açıyı aktif hâle getirebilecek. Aynı anda birden fazla video kaydetmeyi sağlayan “Director’s View” modu ise şu an için görülebilmiş değil.

Galaxy S20 Plus ve serinin diğer üyeleri hakkındaki tüm detayları görmek içinse 11 Şubat tarihine kadar sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER