Teknoloji

Galaxy S20 aksesuarlarının çıkışı Coronavirus nedeniyle gecikebilir

galaxy s20

Çin‘de ortaya çıkan ve dünyanın diğer bölgelerinde de görülen Coronavirus, teknoloji dünyasının tedarik zincirlerini de etkiliyor gibi görünüyor. Samsung’un 11 Şubat’ta tanıtacağı Galaxy S20 serisinin aksesuarlarının çıkışının Coronavirus salgınından etkileneceği söyleniyor.

11 Şubat’ta tanıtılacak S20 serisinin ne zaman raflarda olacağı şu an için bilinmiyor. Akıllı telefonların üretiminde sorun yaşandığı gibi bir bilgi de henüz bulunmuyor. Ancak pek çok aksesuar üreticisinin Çin merkezli olması nedeniyle S20 serisi için hazırlanan kılıf ve ekran koruyucuların tedariğinde ilk etapta sorun yaşanabileceği belirtiliyor.

MobileFun sitesinde yer alan habere göre, aksesuar üreticileri Coronavirus salgını ve ülkede uzatılan Çin Yeni Yılı tatili nedeniyle sevkiyatlarda sıkıntı yaşanabileceğini belirtti. Çin’de hükümet, salgının yayılmasını yavaşlatmak amacıyla yılbaşı tatilini uzatmış ve pek çok fabrikada üretimi geçici olarak durdurmuştu.

Galaxy S20 aksesuarları daha sıkı denetimden geçecek

Coronavirus nedeniyle Çin’den diğer ülkelere giden ürünlerin de çok daha sıkı bir denetim sürecinden geçmesi bekleniyor. Bu durumun da teslimat sürelerini biraz daha uzatması öngörülüyor. Dolayısıyla aksesuarlara hızlı ulaşabilen S20 sahiplerinin şanslı olacağı söylenebilir.

Coronavirüs salgını nedeniyle pek çok teknoloji şirketi Çin’deki operasyonlarıyla ilgili önlemler almıştı. Salgının başka markaların üretim takvimlerini de etkilemesi beklense de, Foxconn gibi üreticiler şimdilik belirgin bir etki öngörmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER