Teknoloji

Galaxy S11 ekran büyüklükleri ve kamera çözünürlüğü ile ilgili yeni iddialar

galaxy s11 s10 android 11

Samsung’un gelecek yılın başlarında beklediğimiz amiral gemisi telefonu Galaxy S11 ile ilgili duyduklarımız artmaya başladı. Gelecek şubat ayında tanıtılmasını beklediğimiz bu amiral gemisi Samsung telefonu ile ilgili olarak hafta sonu yeni detaylar ortaya çıktı.

Öncelikle Twitter’ın ünlü sızıntı kaynaklarından Evan Blass (@evleaks), Samsung’un bir kez daha üç adet Galaxy S serisi telefon çıkaracağını kaydetti. Bunların 6.4 inç, 6.7 inç ve 6.9 inç ekranlara sahip olacağını kaydetti. Bununla birlikte en küçük ekranlı telefonun boyutunun kesin olmadığını, 6.2 inç olabileceğini de bir sonraki mesajında ekledi.

Bu yılın başında gördüğümüz Galaxy S10e, Galaxy S10 ve Galaxy S10 Plus modelleri sırasıyla 5.8 inç, 6.1 inç ve 6.4 inç ekran büyüklükleriyle karşımıza çıkmıştı. Gelecek yılın başlarında gelecek S11 serisi telefonlar da cepte veya çantada epey yer kaplayacak gibi görünüyor.

Yine de, doğrudan karşılaştırma pek mantıklı olmayabilir. Blass, üç cihazın da kavisli kenarlara sahip ekranlara sahip olacağını söylüyor. Yani Galaxy S10e’de gördüğümüz tarzda düz ekranlı bir seçenek bulunmayacak.

5G desteği ve 108 megapiksel kamera

Duyumları genellikle doğru çıkan Blass’ın söylediğine göre, daha küçük ekranlı iki telefonun 5G ve LTE / 4G çeşitleri bulunacak. Daha büyük olan Plus modeli ise sadece 5G versiyonuyla gelecek.

Telefonların şubat ayının ortası ile sonu gibi bir dönemde çıkacağı tahmin ediliyor. Bazı kaynaklar 18 Şubat tarihini tanıtım tarihi olarak işaret ediyor. Ancak henüz bununla ilgili bir doğrulama gelmedi.

Bu arada hafta sonu XDA Developers, Samsung Galaxy kamera uygulamasında 108 megapiksel çözünürlük modunun varlığından bahsetti. Bu büyüklüğe sahip bir sensörün gelecek Galaxy telefonlarında ve muhtemelen Galaxy S11 serisinde bulunacağını öne sürdü.

Samsung zaten o büyüklükte bir kamera sensörünü çoktan duyurmuştu. Ancak bu sensör şu ana kadar sadece Xiaomi telefonlarında kullanıldı. Ancak S11 serisi cihazlarda da, belki de güncellenmiş bir biçimde gelmesi kuvvetle muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER