Teknoloji

Galaxy S10’un ekran içi ultrasonik sensörü çizik ve çatlağa dayanıklı mı?

samsung galaxy s10

Samsung, Galaxy S10 ve S10 Plus’ı önceden yerleştirilmiş ekran koruyucusuyla birlikte satacağını açıklamıştı. Eğer ekran koruyucusu kullanmayı sevmiyorsanız, o hâlde her iki telefondaki ultrasonik parmak izi sensörünün çiziklerden etkilenmeyeceğini ve düzgün şekilde çalışacağını bilmek hoşunuza gidecektir. Zack Nelson’ın JerryRigEverything YouTube kanalında gerçekleştirdiği Galaxy S10 sağlamlık testi de bunu gösteriyor. Ayrıca bu test, Samsung’un en son amiral gemisinin ne kadar sağlam olduğunu da ortaya koyuyor.

Samsung’un S10 ve S10 Plus modellerine yerleştirdiği ultrasonik parmak izi okuyucusunu diğer akıllı telefonlarda çok fazla görmüyoruz. Bu sensör parmaklarınız ıslak olduğunda da çalışıyor ki, geleneksel kapasitif tarayıcılar için en büyük problemlerden bir tanesi buydu. Aynı zamanda bu parmak izi sensörünün OnePlus, Huawei ve diğer şirketler tarafından kullanılan ekran içi optik okuyuculardan da daha hızlı olduğu söyleniyor.

Ancak yeni bir teknoloji ve onun sağlamlığı hakkında her zaman sorular sorulur. Acaba ekranda zamanla oluşan çizikler sensörü etkiler mi? Nelson’ın sensör üzerinde oluşturduğu epey fazla miktarda çizikten sonra, ekran içi parmak izi sensörü sorunsuz şekilde çalışmaya devam etti.

Ne var ki, çatlaklar için aynısını söylemek mümkün değil. Eğer S10 veya S10 Plus’ın ekranı ultrasonik parmak izi okuyucusunun olduğu yerden çatlarsa, ekran tamir edilinceye kadar çalışmayı durduracak gibi görünüyor. Nelson, ekrandaki çatlağı taklit edecek biçimde ekranı aşındırıyor ve daha sonra duruma bakıyor. Ultrasonik parmak izi sensörü çalışmıyor.

İLGİLİ HABERLER