Teknoloji

Galaxy S10’un Kamera uygulamasında Instagram için özel mod var

galaxy s10 instagram modu

Samsung Instagram ile iş birliğine giderek, yeni duyurduğu Galaxy S10‘un Kamera uygulamasına “Instagram modu” olarak adlandırılan yeni bir mod ekledi. Instagram’ın ürün şefi Adam Mosseri, Galaxy Unpacked etkinliğinde çıktığı sahnede, S10’da Instagram deneyimini yeniden tasarlamak için birlikte çalıştıklarını vurguladı.

Yeni Instagram modu Samsung’un Kamera uygulaması içine yerleştirilmiş. Tıpkı Panorama ya da Pro çekim modlarını seçermiş gibi, Instagram modunu da seçebilirsiniz. Bu mod kullanıcılara çekip yapıp bunları doğrudan Instagram hikâyelerine ekleme fırsatı sunuyor. Çıkartmalar, Instagram’ın düzenleme araçları, metin veya konu etiketi ekleme gibi işlemler de paylaşımdan önce gerçekleştirilebiliyor. Samsung, bu modu “bir akıllı telefondaki en iyi Instagram deneyimi” olarak tanımladı.

Mosseri, Instagram modunun nasıl çalıştığını göstermek için bir fotoğraf çekti ve bunu sahnede Instagram hesabına hikâye olarak yükledi.

Görsel: Adam Mosseri (Instagram)

Instagram ile yapılan iş ortaklığına ek olarak, Samsung yazılım geliştirme araç seti (SDK) yardımıyla kamerasını üçüncü taraf geliştiricilere açıyor. Böylelikle geliştiriciler yeni kamera özelliklerinden uygulamalarında yararlanabilecekler. Şimdiye kadar duyurulan iş ortakları arasında Snapchat, Snow ve Lime bulunuyor. Yeni SDK sayesinde bu uygulamalarda çekilen fotoğraflar yerel kamera uygulamasıyla çekilenler kadar iyi olacak.

Instagram da muhtemelen kendi uygulamasında bu erişimden yararlanacaktır. Ancak Kamera uygulaması içinde kendisine yer bulan tek uygulama olma ayrıcalığını şu anda elinde bulunduruyor.

İLGİLİ HABERLER