Teknoloji

Galaxy S10 taslağı ekrana entegre kamerayı gösteriyor

samsung galaxy s10

Samsung Galaxy S10, 2019’un ilk yarısının merakla beklenen telefonları arasında bulunuyor. Güney Koreli şirketin S10 ile birlikte akıllı telefon tasarım dilinde önemli değişiklikler yapabileceği söyleniyor. Konsept tasarımcısı Ben Geskin tarafından hazırlanan taslak, bu değişikliklerin nasıl görüneceği konusunda fikir edinmeyi sağlıyor.

Akıllı telefonun ekranının üst ve alt çerçevelerinin oldukça küçük olması bekleniyor. Bu beklentiyi görselleştiren Geskin, aradaki farkı daha iyi ortaya koymak adına S10 taslağını Galaxy S9 ve iPhone Xs Max ile yan yana gösteriyor. Parmak izi tarayıcısının ekrana entegre edilmesi ve üç lensli arka kamera modülü de Geskin’in tasarımında yer verdiği unsurlar arasında bulunuyor.

Ancak Geskin’in S10 taslağında en çok dikkat çeken nokta, ekrana entegre edilen ön kamera oluyor. Çentik yaklaşımını benimsemeyen Samsung’un ön kamera ve sensörleri ekrana yerleştirerek ekran çerçevesini iyice inceltebileceğine dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Samsung’un ön kamera için ekranda küçük bir delik açabileceği belirtilirken, Güney Koreli şirketin en büyük rakibi Apple’ın da benzer hazırlıklar içinde olduğu konuşulmaya başlamıştı.

Galaxy S10 için Şubat 2019’u beklemek gerekiyor

Samsung Galaxy S10 ile tanışmak için önümüzdeki yılın şubat ayına kadar sabretmek gerekecek gibi görünüyor. Samsung’un amiral gemisini Barselona’da gerçekleşecek 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) tanıtması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER