Teknoloji

Galaxy S10 serisinde kamera halkası özel efektlerle gösterilecek

galaxy s10

Samsung‘un Galaxy S10 serisi, 2019’un merakla beklenen cihazları arasında bulunuyor. İnternete sızan bilgiler ve görseller sayesinde şimdiden bu cihazlar hakkında somut fikirler edinmek mümkün hâle gelirken, söz konusu sızıntılara yenileri eklenmeye devam ediyor. Ünlü duyumcu Ice Universe tarafından Twitter’da yapılan paylaşımlar, S10 serisinin üyelerinin ekran boyutlarını bir kez daha hatırlatırken, serinin bazı modellerinin ön kamerasına yapılması muhtemel özel dokunuşu da gösteriyor.

Kılıflar ve ekran koruyucuları sayesinde S10 serisinin görünümü hakkında bazı çıkarımlar yapmak mümkün olmuştu. Ice Universe’ın paylaşımlarından biri, serideki cihazların ekran büyüklükleri konusunda kesin gibi görünen rakamlar veriyor. Söz konusu paylaşıma göre, standart S10’da 6.11 inçlik bir ekran bulunacak. S10+ modelinde ise ekran boyutu 6.44 inçe yükselecek. Galaxy S9’da 5.8 inç, S9+’ta ise 6.2 inç ekran olduğunu düşününce Samsung’un ekran boyutunu hatırı sayılır ölçüde artırmaya hazırlandığı rahatlıkla söylenebilir. S10 Lite’ta 5.75 inçlik bir ekranın olacağı belirtilirken, ağustosta tanıtılması öngörülen Galaxy Note 10’un 6.75 inçlik bir ekran taşıyacağı iddia ediliyor.

Ekranların büyümesi, telefonların boyutlarının da büyüyeceği anlamına gelmiyor. Samsung’un S10 serisinde Infinity-O olarak adlandırılan ekrana yer vermesi bekleniyor. Bu ekranda ön kamera için sol üst köşede yuvarlak bir boşluk bulunması sayesinde telefonda üst çerçeveden tamamen kurtulmak mümkün hâle geliyor. İddialara göre, Samsung Galaxy S10 ve S10+’ta ön kamerayı belli etmek için bazı özel efektler kullanmayı da planlıyor. Bu efektleri gösteren fotoğraflar da, Ice Universe tarafından paylaşıldı.

Güney Koreli şirket, Infinity-O ekran tasarımını uyguladığı ilk cihaz olan Galaxy A8s’te de çeşitli efektler uygulanıyor. Örneğin, ön kamera aktif olarak kullanılırken kameranın etrafında parlak bir halka oluşuyor. Bu sayede kullanıcıların selfie çekerken nereye bakmaları gerektiği daha iyi anlaşılıyor. Kamera deliği son derece belirgin olduğu için böyle bir uygulamanın gerekliliği tartışmaya açık olsa da, Samsung’un Galaxy S10 serisinde işini şansa bırakmayı istemediği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER