Teknoloji

Galaxy S10 Samsung’un kulaklık jakına sahip son amiral gemisi olabilir

samsung galaxy a8s galaxy s10

Samsung, akıllı telefon pazarındaki eğilim aksi yönde olmasına rağmen, 3.5 mm. kulaklık jakını ateşli biçimde savunmayı sürdürüyor. Şirket telefonlarında 3.5 mm. kulaklık jakının bulunduğunu hem cihaz duyurularında hem de pazarlama materyallerinde yoğun biçimde kullanıyor. Samsung’un Android telefon pazarındaki gücü de, şirketin bu kararının etkisini artırıyor. Ancak önümüzdeki şubat ayında tanıtılması beklenen Galaxy S10 sonrasında Samsung’un bu konudaki yaklaşımında ciddi değişiklikler olabilir.

Güney Koreli elektronik devinin bu değişimin ilk işaretini verdiği de söylenebilir. Samsung’un dün tanıttığı Galaxy A8s, şirketin 3.5 mm. kulaklık jakı olmayan ilk telefonu olma özelliğini taşıyor. Ekranında ön kamera için yuvarlak bir kesik bulunan ilk telefon da olan Galaxy A8s, Samsung’un orta segmentte üst sınıf özellikler sunma yaklaşımının ilk örneklerinden biri olarak tanımlanabilir. Kısa süre önce tanıtılan Galaxy A9 da dört arka kamerasıyla ilgili kümenin üyeleri arasında gösteriliyor.

Samsung’un Galaxy A8s’i bir tür tepki ölçme cihazı olarak kullandığını söylemek de yanlış bir önerme olmayacaktır. Güney Koreli elektronik devinin kulaklık jakı bulunmayan Galaxy A8s’in alacağı tepkiler çerçevesinde Galaxy S ve Galaxy Note serisinin yeni üyelerinde kulaklık jakı sunma konusundaki kararını vereceği belirtiliyor.

Galaxy S10 ile ilgili mevcut bilgiler, en azından şimdilik kulaklık jakının varlığını sürdüreceğini gösteriyor. Şirketin S10 serisinde de kulaklık jakını çıkarmayı değerlendirdiğine dair haberler gündeme gelse de, internete sızan son taslaklar ve bilgiler S10’da da kulaklık jakının bulunacağını gösteriyor.

Ancak Galaxy S10 sonrası için kulaklık jakının güvende olduğunu söylemek pek kolay değil. Hem akıllı telefon pazarındaki mevcut eğilimler hem de Güney Kore’den gelen haberler, Samsung’un 2019’un sonbaharının ardından amiral gemilerinden 3.5 mm. kulaklık jakını kaldırma ihtimalinin yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Beklenen değişimin başlayacağı telefon olarak ise Galaxy Note 10’dan ziyade 2020’de beklenen Galaxy S11 öne çıkıyor. Apple’ın 2016’da başlattığı kulaklık jakını çıkarma akımına uzun süre direnen Samsung, en yakın rakibinin açtığı yola 2020 itibarıyla tamamen gireceğe benziyor. Bu değişimin kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacağını görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER