Teknoloji

Galaxy S10 Samsung’un 5G destekli ilk telefonu olmayacak

galaxy s10Geçtiğimiz hafta Galaxy Note 9’u resmen duyuran Samsung’da gözler, “sıradaki büyük şey”e çevrilmiş durumda. Şirketin yol haritasına bakıldığında bunun Galaxy S10 olduğunu tahmin etmek ise pek zor değil.

Galaxy S9’un beklentileri karşılayamamasının ardından Samsung hayranlarının S10’a dair umutları biraz daha artmış gibi görünüyor. Akıllı telefonda bulunması beklenen pek çok özellik, şimdiden yüksek sesle dillendiriliyor. Bu özellikler arasında 5G desteği de yer alıyor. S10’da 5G desteği konusunda çeşitli iddialar gündeme gelse de, Samsung mobil biriminin şefi DJ Koh’un sözleri masadaki ihtimallerin sayısını azaltıyor.

Galaxy Note 9 için düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Koh, Galaxy S10’un şirketin ilk 5G destekli telefonu olmayacağını belirtti. Koh’un bu sözleri, akıllara iki olası senaryoyu getiriyor. İlk senaryoya göre, Samsung Galaxy S10 öncesinde 5G bağlantı desteğine sahip başka bir telefon daha çıkaracak. Böylelikle S10 5G bağlantısını desteklese de, bunu sunan ilk cihaz olmayacak. İkinci senaryoda ise, Güney Koreli şirket S10’un ardından 5G destekli bir telefon çıkaracak. Bu da S10’da 5G desteğinin bulunmayabileceğinin işareti olarak değerlendiriliyor.

5G’nin 2019 ve 2020’de üst sınıf bir özellik olarak tanımlanması muhtemel görünüyor. Bu da Samsung’un portföyündeki 5G desteği sunmaya aday cihazların sayısını sınırlıyor. Samsung’un önümüzdeki yılın başlarında çıkarmayı hedeflediği ilk katlanabilir ekranlı telefonu, akıllara gelen seçeneklerden biri oluyor. Söz konusu cihazın S10’dan önce resmiyet kazanması bekleniyor. Bu da birinci senaryonun gerçekleşmesini ve her iki cihazda da 5G’nin bulunabilmesini mümkün kılıyor.

Galaxy Note 10 da 5G desteğini sunma konusunda akıllara gelen ilk seçenekler arasında yer alıyor. Ancak 5G için Note 10’un beklenmesi, ikinci senaryonun gerçekleşmesi ve Galaxy S10’un 5G desteğinden mahrum kalması anlamına geliyor.

Güney Kore’de 5G şebekesi 2019’un mart ayında devreye girecek. Dolayısıyla Samsung’un birinci senaryoyu izlemesi daha muhtemel görünüyor. Yine de, Galaxy S10 ve katlanabilir ekranlı telefona dair detaylar için biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER