Teknoloji

Galaxy S10+ prototipinde ilginç çentik göze çarpıyor

galaxy s10+

Samsung Galaxy S10 ile ilgili dedikodu ve sızıntılara sürekli olarak yenileri eklenmeye devam ediyor. Önümüzdeki yılın başlarında resmiyet kazanması öngörülen seride, üç farklı modelin bulunması bekleniyor. Bu üçlemedeki modellerin en azından ikisinde Samsung’un daha önceki telefonlarında rastlanmayan unsurların yer alacağı söyleniyor. Bu unsurlar arasında en çok konuşulan ise Samsung tarafından “Infinity-O” olarak adlandırılan yuvarlak kamera boşluğuna sahip ekran paneli oluyor. Galaxy S10+ için bu farklı ekran türünün tercih edilebileceği söylense de, yeni bir sızıntı bu konuya farklı bir açıdan bakmayı sağlıyor.

Çentikler akıllı telefon dünyasının son zamanlarda en çok tartışılan unsurları arasında bulunuyor. Çentiklere karşı olanlar, bu parçaların ekran alanını küçülttüğünü belirtiyor. Çentiği savunanlar ise çentik sayesinde ekranı sınırların ötesine taşımanın mümkün hâle geldiğini belirtiyor. Samsung’un “Infinity-O” adını taşıyan ekran formatında, çentiğin yerini ekranın sol üst köşesinde ön kamera için bırakılan boşluk alıyor. S10+ örneğinde ise söz konusu yuvarlak boşluk, biraz daha uzatılmış bir formatta görünüyor.

İnternete sızan ve S10+’a ait olduğu söylenen bir prototip, bu ekran formatına farklı bir pencereden bakmayı sağlıyor. Prototipte bildirim çubuğunun üzerine iki kamera yerleştirilmiş gibi görünüyor. Ancak bunlardan birinin sadece ekrandaki bir boşluk olabileceği belirtiliyor. Sızıntı önleyici film kullanımı nedeniyle bu konuda bir şeyler söylemek zorlaşıyor.

Samsung’un Infinity-O ekran tasarımı çeşitli eleştirilere maruz kalma potansiyeli taşıyor. Panelden nasıl yararlanılacağı, bu konuda belirleyici faktör olacak gibi görünüyor. Yeni ekranın kullanıldığı ilk telefon ise Galaxy S10+ olmayacak. Samsung, Infinty-O dönemini Galaxy A8s ile başlatıyor.

İLGİLİ HABERLER