Teknoloji

Galaxy S10 Powershare ile diğer telefonları kablosuz olarak şarj edecek

samsung galaxy s10 tersine kablosuz şarj

Samsung geçmişte akıllı telefon pazarındaki en önemli rakiplerinden Apple’ın sunduğu özellikleri veya tasarımını kopyalamak ile suçlanıyordu. Önümüzdeki dönemde, Güney Koreli şirket ile ilgili taklitçilik suçlamalarının diğer tarafında başka bir üretici olacak gibi görünüyor. Akıllı telefon pazarında Samsung’un arkasına yerleşen Huawei, Güney Koreli şirketin yeni ilham kaynağı olacağa benziyor. Samsung’un müstakbel amiral gemisi telefonu Galaxy S10 Powershare isimli özelliğiyle Huawei Mate 20 Pro’nun en çok konuşulan yeteneklerinden birini müstakbel kullanıcılarına sunacak gibi görünüyor.

Ekim ayında tanıtılan Huawei Mate 20 Pro, kablosuz olarak şarj edilebildiği gibi, kablosuz şarj desteğine sahip diğer kablosuz telefonları şarj etmek için kullanılabiliyor. Söz konusu yöntem, diğer şarj araçlarından daha yavaş çalışmıyor. Huawei, bu özelliği romantik çiftler üzerinden tanıtmayı da ihmal etmiyor.

Samsung ise bu özelliği Powershare adıyla kullanıcılarının karşısına çıkarmaya hazırlanıyor. Özelliğe dair detaylar şu an için sınırlı olsa da, bunun şirketin tescilli kablosuz şarj özelliğinin bir devamı olma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Powershare ile kablosuz şarj özellikli başka telefonların yanı sıra akıllı saatlerin şarj edilebilmesi de beklentiler arasında bulunuyor.

Galaxy S10 Powershare özelliğiyle piyasadaki diğer akıllı telefon üreticilerini de benzer yetenekler sunmaya teşvik edebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER