Teknoloji

Galaxy S10 Lite’ın kullanıcı kılavuzu tasarım sızıntılarını doğruluyor

Samsung Galaxy S10 Lite, büyük ihtimalle 2020’nin ilk günlerinde CES 2020’de resmen gözler önüne çıkacak. Resmi duyuru öncesinde internete sızan ve S10 Lite’a ait olduğu söylenen kullanım kılavuzu, tasarım konusundaki geçmiş sızıntıları doğruluyor.

Kullanım kılavuzunda sadece S10 Lite’ı gösteren çizimler bulunuyor. Ancak bu çizimler de telefonun ekranının orta üst kısmında yuvarlak bir kamera deliğinin yer alacağını ve ekranın parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapacağını gösteriyor.

Arka tarafa bakıldığında ise panelin sol üst köşesindeki dikdörtgen kamera sistemi, yukarıdan aşağıya doğru sıralanan üç kamera sensörü barındırıyor. Flaş da bu üçlünün hemen sağında yer alıyor.

galaxy s10 liteS10 Lite’ın güç butonunun ve ses kontrol tuşlarının da telefonun sağ kenarına yerleştirileceği görülüyor. SIM ve microSD kart tepsisini barındıran yuva telefonun solunda bulunuyor. Alt kenarda ise USB-C girişi mevcut. S10 Lite’ta Samsung Pay için MST ve NFC de mevcut olacak.

galaxy s10 liteSamsung’dan hâlâ S10 Lite için resmi bir işaret gelmiş değil. Ancak sızıntılara göre, akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 855 işlemci bulunacak. Bu işlemciye 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Telefon kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkacak.

Galaxy S10 Lite  4500 mAh kapasiteli pil taşıyacak

Akıllı telefonda 6.7 inç büyüklüğünde 20:9 görüntü oranına ve Full HD+ çözünürlüğe sahip Super AMOLED ekran ve 45W hızlı şarj desteğine sahip 4500 mAh kapasiteli pil de telefonun özellikleri arasında bulunuyor.

Samsung Galaxy S10 Lite, büyük ihtimalle 32 megapiksel çözünürlüklü bir ön kameraya sahip olacak. Telefonun arka kamera sistemi ise 48, 12 ve 5 megapiksel çözünürlüklü sensörlerden oluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER