Teknoloji

Galaxy S10 Lite ile Samsung kendisi için bir ilke yer verecek

galaxy s10 lite

Galaxy S11, Samsung’un 2020’nin başlarında çıkarmayı planladığı üst sınıf akıllı telefon olabilir, ancak daha şimdiden kendi içinde rakipleri olacak gibi görünüyor. Galaxy S10 Lite ve Galaxy Note Lite 10 modellerinin bu ay içinde çıkması bekleniyordu. Ancak bunların gecikmesi onların çıkışını Galaxy S11’inkine yaklaştırıyor.

Dahası, yeni bir sızıntı Galaxy S10 Lite’ın teknik özelliklerinin, bu telefonun Galaxy S10’un kendisine bile rakip olabileceğini gösteriyor. Eğer fiyat da doğru noktada olursa, tüketiciler Galaxy S11’i satın almaya değip değmeyeceğini düşünmeye başlayabilirler.

Adında “Lite” takısının geçmesi nedeniyle Galaxy S10 Lite’ın en azından Galaxy S10e ile aynı seviyede olmasını bekleyebilirsiniz. WinFuture‘dan Roland Quandt’ın elde ettiği bilgiler ise durumun öyle olmayacağını gösteriyor. Galaxy S10 modeline çok yakın olacağı iddia edilen bu telefon, diğer S10 ailesi üyelerinde olmayan bir özelliği de bünyesinde barındıracak.

Bu özellik 5 megapiksel, f/2.4 makro kamera olacak. Böylelikle ilk kez bir Samsung telefonunda makro kameranın kullanıldığını göreceğiz. Bu birimin işlevi tartışılabilir ve bazıları bunun yerine telefoto kamerayı tercih edebilir. Makro kameraya 48 megapiksel, f/2.0 ana kamera ve 12 megapiksel, f/2.2 ultra geniş açılı kameranın katılacağı belirtiliyor. Önde ise ekran deliğine 32 megapiksel, f/2.2 selfie kamerası eşlik edecek.

Galaxy S10 Lite Snapdragon 855 ile gelecek

Galaxy S10 Lite’ın Snapdragon 855 işlemciyle çalışacağı belirtiliyor. Exynos işlemcili versiyonu olmayacağı belirtiliyor. Bu durum telefonun Türkiye’de satışa çıkışının olmayacağına dair bir işaret sayılabilir. Zaten Google’ın Türkiye’de yeni çıkacak Android telefonlar için lisans verme işlemini duraklatması da bu telefonun ülkemizdeki piyasaya çıkışını belirsizliğe düşürüyor. Bu arada 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza da sözü edilen diğer özellikler arasında yer alıyor.

Galaxy S10 Lite ve Galaxy Note 10 Lite, fiyatı ve piyasaya çıktığı ülkelere bakıldığında tüketiciler için daha pratik çözümler olabilir. Tabii ki, Galaxy S11 ailesinin yepyeni bir seri olması da tüketicilerin tercihini o tarafa yapmasına neden olabilir. Galaxy S11 serisinin şubat sonlarına doğru tanıtılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER