Teknoloji

Galaxy S10 Lite için depolama alanı seçenekleri 64 GB’den başlayabilir

samsung galaxy s10 lite

Samsung‘un önümüzdeki yıl çıkaracağı Galaxy S10 serisi telefonlarda Apple’ın izinden gideceği ve kulaklık jakından vazgeçeceği söyleniyor. Güney Koreli şirketin yine Apple’ınkine benzer bir strateji uygulayarak üç farklı modeli gözler önüne çıkarması da öngörülenler arasında yer alıyor. Bu üç modelin Galaxy S10, Galaxy S10+ ve Galaxy S10 Lite adını taşıması bekleniyor.

Sızıntılarda SM-G970x kod numarasıyla görülen cihazın S10 Lite olduğuna dair dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. Telefonla ilgili dedikoduların en yenisinin merkezinde ise dahili depolama alanı kapasitesi bulunuyor. İddialara göre, Samsung’un S10 Lite için sunduğu dahili depolama alanı seçenekleri 64 GB’den başlayacak.

Samsung’un S10 serisinde de microSD kart desteğini sürdürme ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Dolayısıyla dahili depolama alanı seçeneklerinin 64 GB’den başlaması problem yaratacağa benzemiyor. Ancak bu tercih, S10 Lite ile S10 ve 10+ arasındaki farkları yansıtmak açısından önem taşıyacak gibi görünüyor. SM-G973x ve SM-G975x kod numaralarıyla anılan S10 ve S10+’ın baz versiyonlarında kullanıcılara 128 GB dahili depolama alanı sunulması bekleniyor. Samsung’un dahili depolama alanı seçenekleri içinde 512 GB’ye yer verip vermeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Galaxy S10 Lite ve diğer S10 modelleri arasındaki farklar baz dahili depolama alanıyla sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Galaxy S10 ve S10+’ın arkalarında üç lensli kamera modüllerinin bulunması ve parmak izi tarayıcılarının da ekrana entegre edilmesi bekleniyor. S10 Lite’ta ise maliyeti fazla artırmamak adına tek bir arka kameraya ve arka panele yerleştirilmiş bir parmak izi tarayıcısına yer verilmesi öngörülüyor.

Galaxy S10 Lite için şubat ayını beklemek gerekiyor

Galaxy S10 Lite ile tanışmak için şubat ayına kadar sabretmek gerekecek gibi görünüyor. Samsung’un Galaxy S10 serisinin üyelerinin Barselona’da gerçekleştirilecek MWC 2019‘da tanıtılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER