Teknoloji

Galaxy S10 Apple’ın TrueDepth’ine rakip bir kamera sistemi barındırabilir

samsung ces 2023

galaxy s10Apple’ın TrueDepth kamera teknolojisi, iPhone X’da sunulan Face ID ve Animoji özelliklerinin temelini oluşturuyor. Samsung’un TrueDepth’e rakip olacak bir kamera sistemi üzerinde çalıştığına dair dedikodular da bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu rakip sistemin ilk olarak hangi cihazda kullanılacağı konusunda da ilk isim gündeme geldi. Galaxy S10, Samsung’un yeni kamera teknolojisinin kullanılacağı ilk cihaz olarak gösteriliyor.

Mevcut dedikodular, S10’un oldukça iddialı bir akıllı telefon olacağına işaret ediyor. 7 nm. mimarisiyle üretilmiş yonga seti, 5G bağlantı desteği ve ekrana entegre edilmiş parmak izi tarayıcısı gibi özellikler şimdiden konuşuluyor.

Samsung’un S10’da ön kamera sistemine yapılandırılmış bir ışık ileticisi ve alıcısı ile “Time of Flight” sensörü yerleştirmesi bekleniyor. Söz konusu bileşenler, Apple’ın iPhone X’un çentiğine yerleştirdiği TrueDepth kameranın da parçaları arasında bulunuyor. Yapılandırılmış ışık sensörleri tarafından toplanan derinlik bilgisi, ön kamera tarafından yakalanan karelerle birleştirildiğinde yazılım algoritmalarının da yardımıyla ortaya üç boyutlu haritalar çıkıyor.

Samsung TrueDepth kameraya karşı bir rakip geliştirmek için belli konularda uzmanlaşmış başka şirketlerden de yardım alıyor gibi görünüyor. Teknoloji devinin İsrail’den Mantis Vision ve ana vatanı Güney Kore’den Namuga ile S10’un kamera modülleri için birlikte çalıştığı belirtildi. Namuga, Intel için RealSense AR kamera kitini geliştirmişti. Kamera modülleri üzerinde çalışan Mantis Vision’a ise Samsung ve Qualcomm gibi şirketler 12.5 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı.

Galaxy serisi telefonların kameralarını geliştiren Samsung’un elektromekanik birimi, ocak ayında üç boyutlu derinlik algılama çözümleri üzerinde çalışan şirketlerle yakın temasların yürütüldüğünü belirtmişti. Kısa süre önce tanıtılan Galaxy S9 ve S9+’ta sunulan çözümler, bu temasların henüz tam anlamıyla olgunlaşmadığını göstermişti. Ancak önümüzdeki yıl çıkacak Galaxy S10 ile birlikte bu durumun değişmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER