Teknoloji

Galaxy S10 iris tanıma sensörü taşımayacak

samsung galaxy s10

Samsung cephesinde gözler Galaxy F adını taşıması beklenen katlanabilir ekranlı telefona çevrilmiş olsa da, şirket başka bir amiral gemisi için daha hazırlıklarını sürdürüyor. Şubat ayında tanıtılması beklenen Galaxy S10 ile ilgili dedikodular da uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu dedikoduların sonuncusunun merkezinde cihazın biyometrik doğrulama yöntemleri bulunuyor.

Samsung’un uzun süredir parmak izi tarayıcısını ekrana entegre etmek için çalıştığı biliniyor. Şirketin bu konudaki çalışmalarının somut meyvesini S10’un ekranına ultrasonik parmak izi sensörü yerleştirerek alması öngörülüyor.

Güney Koreli şirketin önümüzdeki şubat ayı itibarıyla üç adet S10 modelini tanıtması bekleniyor. Bu üç modelden en az ikisinde ultrasonik parmak izi tarayıcısının bulunacağı söyleniyor.

Samsung ilk etapta piyasada denenmiş olan ekrana entegre optik parmak izi sensörü üzerine testler gerçekleştirmişti. Ancak ünlü duyumcu Ice Universe‘e göre, şirket tercihini ultrasonik sensörden yana kullandı. Güney Koreli şirketin söz konusu sensörü kendisinin geliştirip geliştirmediği ise şu an için bilinmiyor.

Qualcomm ultrasonik bir parmak izi sensörü geliştirmiş olsa da, Samsung’un bu sensörü tercih etmeyebileceği belirtiliyor. Güney Koreli şirketin tüm Galaxy S10 versiyonlarında Qualcomm’un mobil yonga setini kullanmak zorunda kalmamak adına böyle bir tercihte bulunacağı söyleniyor.

Ancak ekrana entegre parmak izi sensörü, ekstra bir güvenlik çözümü olmayacak gibi görünüyor. Gelen haberlere göre, Samsung yeni amiral gemisi telefonunda iris tarayıcısına yer vermeyecek. Yüz tanıma teknolojisinin daha yaygın biçimde kullanıldığını düşününce Samsung’un bu tercihi biraz daha anlamlı hâle geliyor.

Galaxy S10 yeni bir dönemin kapılarını açabilir

Galaxy S10 ile birlikte akıllı telefon pazarında da yeni bir dönem açılabilir. Bugüne kadar parmak izi tarayıcısının ekrana entegre edildiği telefonlarda hep optik sensörler tercih edildi. Optik sensörlere kıyasla daha iyi ve doğru çalıştığı söylenen ultrasonik sensörlerin gücünü görmek için S10 gibi iddialı bir telefon doğru bir sahne olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER