Teknoloji

Galaxy S10 için ilk dedikodular Galaxy S9 resmiyet kazanmadan ortaya çıktı

samsung galaxy s8

galaxy s10Samsung, önümüzdeki pazar günü Barselona’da gerçekleştireceği etkinlikte Galaxy S9 ve S9+’ı tanıtacak. Ancak henüz 2018 model amiral gemileri tanıtılmadan, Galaxy S10 ile ilgili haberler etrafta dolaşmaya başladı.

Ünlü duyumcu Roland Quandt, Twitter hesabı aracılığıyla bir LinkedIn profilinden alınan ilginç bir bilgiyi paylaştı. Quandt kaynak olarak gösterdiği profilin ismini paylaşmazken, Qualcomm’un müstakbel amiral gemisi yongası Snapdragon 855’in 7 nm. mimarisiyle üretileceğini belirtti. Qualcomm’dan bu konuda bir açıklama gelmese de, söz konusu bilginin şirket adına üretim yapacak taşeronlardan edinildiği düşünülüyor. Snapdragon 855’in Samsung tarafından ABD’de satılacak S10 modellerinde kullanılması da fazlasıyla muhtemel görünüyor.

Qualcomm geçtiğimiz hafta Snapdragon X24 LTE modem yongasını duyurmuştu. Şirket söz konusu yonganın 7 nm. FinFET mimarisiyle üretileceğini açıklamış, ancak yonganın son kullanıcıyla buluşmasının 2018’den önce gerçekleşmeyeceğini belirtmişti. Bu da X24’ün Snapdragon 845 için hazır olmayacağının ilânı olmuştu. X24 için 2018’in sonunun işaret edilmesiyle birlikte gözler şimdiden Snapdragon 855’e çevrildi.

Qualcomm’dan henüz Snapdragon 855 ile ilgili resmi bir işaret gelmiş değil. Quandt’ın kaynak olarak gösterdiği LinkedIn profili sadece üretimde 7 nm. yongasının tercih edileceğini belirtiyor. Eğer bu bilgi doğru çıkarsa Snapdragon 855, dünyanın 7 nm. mimarisiyle üretilmiş ilk yonga seti olacak.

Samsung Galaxy S10 için Exynos serisi bir işlemci de hazırlayabilir

Qualcomm ve Samsung arasındaki yakın ilişki, Snapdragon 855 ile ilgili haberleri doğrudan Galaxy S10 ile de ilgili hâle getiriyor. Güney Koreli şirket, Qualcomm’un 10 nm. yongalarının da üretimini gerçekleştiriyor. Ancak Qualcomm’un Snapdragon 855 ile birlikte bu işi TSMC’ye havale edebileceği söyleniyor. Samsung’un da S10 için Snapdragon 855 dışında kendi bünyesindeki Exynos serisi altında bir işlemci hazırlaması muhtemel görünüyor. Tüm bu soruların cevabı içinse uzun bir süre beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER