Teknoloji

Galaxy S10’da Bixby tuşu başka uygulamaları açmak için kullanılabiliyor

galaxy s10 bixby

Samsung Galaxy S10 akıllı telefonlarını satın alan müşterilerine Bixby tuşunu istedikleri uygulamayı açmak için kullanma fırsatı sunacak. The Verge sitesinin verdiği bilgiye göre, S10 ile birlikte şirket ayarlar içine bu düğmeyi daha önce izin verilenin ötesine geçerek özelleştirme fırsatı verecek. Bixby düğmesine ister bir kez, ister iki kez basarak üçüncü taraf uygulamayı açmak için kullanabileceksiniz.

Tercih etmediğiniz kullanım seçeneği, Bixby kaynağını açmaya devam edecek. Örneğin Instagram, Spotify, Google gibi bir uygulamayı açmak için bir kez basmayı seçtiyseniz, Bixby düğmesine iki kez bastığınızda Bixby Home sayfası açılacak. Bu tuşa basılı tutmak da Bixby sesli asistanı çağıracak.

Bu durum Samsung’un sanal asistanı için eklediği özel donanım tuşuna gelen şikayetleri çözüme kavuşturacaktır. Eğer Google Asistan’ı kullanmayı tercih ediyor, Bixby’yi ise hiç açmıyorsanız, bu düğmeyi sık kullandığınız uygulamayı açmak için kullanabileceksiniz. S10’dan önce Bixby düğmesinin Samsung’un belirlediği uygulamalar dışında kullanılmasına izin verilmiyordu. Ancak üçüncü taraf uygulamalarla istenilen uygulamaya tuş ataması bir şekilde yerine getirilebiliyordu.

Ne yazık ki, bu ayar henüz geçen yılın Samsung Galaxy S9 ve Note 9 modellerinde yer almıyor. Bunların her biri Android 9 Pie ve One UI güncellemesini çoktan aldı. Samsung’un Bixby tuşuna istenilen uygulamayı açma imkanını daha eski modellere getirip getirmeyeceği şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER