Teknoloji

Galaxy S10 A8s’e kıyasla daha küçük bir ekran deliği taşıyabilir

samsung galaxy a8s

Samsung geçtiğimiz hafta tanıttığı Galaxy A8s ile kendisi açısından yeni bir dönemin kapılarını açmış ve ön kameranın yerleştirilmesi için küçük deliklere sahip ekran kullanmaya başlamıştı. Tam ekran deneyimini bu şekilde daha etkin biçimde yansıtmayı isteyen Samsung, bu yaklaşımını yeni amiral gemilerinde de sürdürecek gibi görünüyor. Galaxy S10 da bu yeni yaklaşımın uygulandığı ilk cihazlardan biri olacağa benziyor.

Ancak S10 ve A8s‘teki ekran delikleri birbirleriyle tamamen aynı olmayacak gibi görünüyor. İnternete sızan ve S10’a ait olduğu söylenen bir ekran koruyucusu, S10’da A8s’e kıyasla daha küçük bir kamera deliğinin bulunacağını gösteriyor. Buna ek olarak, kamera deliğinin ekranın sağ üst köşesinde bulunması da ayrıca dikkat çekiyor. Geçtiğimiz hafta tanıtılan Galaxy A8s’te kamera deliği ekranın sol üst köşesinde yer alıyor.

Galaxy A8s ve S10’un Infinity-O ekranları arasında fark bulunmasının temel nedeninin iki cihazda farklı panellerin kullanılması olabileceği belirtiliyor. Galaxy S10’da OLED bir ekran panelinin kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Galaxy A8s’te ise LCD panel bulunuyor. OLED panellerde ekstra arka aydınlatmaya ihtiyaç duyulmazken, LCD panellerde bu yönde bir ihtiyaç bulunmasının Samsung’u farklı tasarım tercihlerine itmiş olabileceği belirtiliyor.

galaxy s10Yine de, LCD panellerin OLED panellere kıyasla daha ucuz olması Samsung’u ilk Infinity-O denemesini Galaxy A8s ile yapmaya itmiş gibi görünüyor. Huawei’nin bugün tanıttığı ve yine delikli ekrana sahip olan Nova 4‘te de LCD panel tercih edilmiş. Bu da şirketlerin ekonomik kaygıları göz ardı etmediğini gösteriyor.

Galaxy S10 ile tanışmak için kalan süre azalsa da, tanıtıma hâlâ en az iki aylık bir süre var. Samsung’un yeni amiral gemisini 2019’un şubat ayında Barselona’da gerçekleşecek Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) tanıtması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER