Teknoloji

Galaxy Note üzerinde Jelly Bean CyanogenMod 10 sayesinde çalıştırıldı

CyanogenMod 1o’un Android 4.1 Jelly Bean desteğine sahip olacağı birkaç hafta önce açıklanmıştı. Bunun üzerinden fazla süre geçmeden çeşitli çalıştırma girişimleri görmeye başladık. XDA-Developers forum üyesi XpLoDWilD CyanogenMod 10’un ücretsiz, yazılımcı camiası tarafından hazırlanmış ve herhangi bir Google uygulaması yüklü olmadan kullanıma imkan veren versiyonunun ön gösterimini Samsung Galaxy Note üzerinde yaptı.

Yazılımcının söylediğine göre CM10 makul derecede kararlı ve oldukça hızlı görünüyor. Ancak ROM’un Galaxy Note üzerindeki performansı henüz o kadar parlak değil. CM10 ön izleme sürümü işlevsellik açısından düzgün gibi görünüyor, ancak Galaxy Note üzerinde, Galaxy S III ve HTC One X’te olduğu gibi mükemmel bir şekilde çalışmaya engel olacak çeşitli performans sorunları bulunuyor. Öte yandan bu CM10 sürümünün Ice Cream Sandwich’in olgun sürümlerinden bile daha iyi olduğuna dikakt çekiliyor.

CyanogenMod10 üçüncü taraf yazılım olduğu için tüm risk kullanıcılara ait, yüklemeyle birlikte cihazınızı garanti kapsamı dışına çıkarmanız olasılık dahilinde bulunuyor. Zaten XpLoDWilD kullanıcısı da bozulmuş cihazlar, SD kartları ve bunun gibi sorunlardan sorumlu tutulamayacağını not düşüyor. Yani, bu işe girişmeyi düşünen kullanıcılar kendi başlarının çaresine bakmak zorunda.

İlgili >> PocketNow, XDA-Developers

İLGİLİ HABERLER