Teknoloji

Galaxy Note FE: Yenilenmiş Note 7 bu isimle satışa sunulabilir

türk telekom galaxy note 7

galaxy note feGalaxy Note 7, Samsung tarihinin en büyük hayal kırıklıklarından biri. Bu hayal kırıklığının etkisini kısa sürede atlatan Samsung, geri topladığı Note 7’leri yenileyip satışa sunacağını daha önce açıklamıştı. Güney Koreli şirketin söz konusu telefona Galaxy Note 7R adının verileceği iddia edilmişti. Ancak Güney Kore kaynaklı son haberlere göre, telefon Galaxy Note FE adıyla satışa sunulacak.

Telefonun ismindeki “FE” takısı, “Hayran Versiyonu” anlamına gelen Fandom Edition kelimesinin kısaltması niteliğini taşıyor. Şirketin böylelikle orijinal Note 7’nin en büyük hayranlarına bir saygı duruşunda bulunduğu söylenebilir.

Note FE’nin orijinal Note 7’ye kıyasla çok daha ucuz bir fiyat karşılığında satılması bekleniyor. Bu da telefonun Samsung’un beklediğinden daha yüksek bir ilgi görmesini sağlayabilir. Tercih edilen ismin, orijinal Note 7 isminin kötü anılarını unutturabileceği de belirtiliyor.

Çıkan haberlere göre, Samsung ilk etapta 300 bin adet Note FE üretecek. Telefona talebin yüksek olmasını bekleyen şirketin Note FE’yi ilk olarak önümüzdeki ayın sonlarında ana vatanı Güney Kore’de piyasaya sürmesi öngörülüyor.

Galaxy Note FE 3200 mAh kapasiteli pile sahip olacak

Note 7’nin sorunlu parçası olan pili, Note FE’de kullanılmayacak. Akıllı telefonda 3200 mAh kapasiteli pil bulunacak. Cihazın bunun dışındaki bileşenleri ise değişmeyecek. Samsung’un Note FE için diğer ülkelerde nasıl bir çıkış takvimini izleyeceği henüz bilinmiyor. Ancak telefonun diğer ülkelerde de satışa sunulması oldukça muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER