Teknoloji

Galaxy Note 9’un tasarımı böyle olabilir

galaxy note 7

galaxy note 7Geleceğin Samsung Galaxy Note akıllı telefonu tahmin ettiğinizden daha da ince olabilir. Samsung’un başvurusunu yaptığı yeni bir patent, Güney Koreli şirketin sıradaki Galaxy Note cihazı için neler düşündüğüne dair fikir oluşturabilir.

Patently Mobile sitesi tarafından fotoğrafta taslak niteliğindeki Galaxy Note telefonu önden ve arkadan görünüyor. Bu telefon Amazon Kindle Oasis ve Samsung Galaxy Note Edge’in birleşiminden oluşan bir telefon görünümünü taşıyor.

Samsung’un simgesel kenar ekran özellikleri telefonun sağ kenarında yer alıyor, ancak ekranın sol kenarında herhangi bir kavis izine rastlanmıyor. Yeni Galaxy S8 ve S8+’ın her iki kenarının da kavisli olduğunu düşündüğümüzde bu durum biraz ilginç olarak karşılanabilir.

En ilginç taraflarından bir tanesi telefonun ele Amazon’un Kindle Oasis e-kitap okuyucusu gibi oturması.

Amazon Kindle Oasis

Telefonun büyük bölümü süper ince kalınlıkta, bununla birlikte Samsung’un Galaxy Note 7’nin piliyle ilgili olarak yaşadığı sorunları dikkate alırsak, bu kadar ince tasarımın tercih edilmesi biraz şaşırtıcı sayılabilir. Ancak Samsung’un bu yeni tasarımın kalın bölümünü pil veya pilden arta kalan diğer bileşenler için değerlendirmesi, böylelikle yüksek kapasiteli pil için yeterli alanı açması mümkün olabilir.

Galaxy Note 8’i bu yılın ikinci yarısında görmeyi bekliyoruz. Telefonun tasarımı Galaxy S8 ve S8+’a mı benzer, yoksa bu patent başvurusundakine benzeyen bir biçim mi tercih edilir, bunu zamanı geldiğinde öğreneceğiz.

Yine de, Galaxy Note 8’in büyük çoğunlukla S8 ve S8+’ın tasarım çizgisinden gitmesini, belki S8+’tan biraz daha küçük, örneğin 6 inçlik bir ekrana sahip olmasını bekliyoruz. Tabii ki, dahili S-Pen kapasitif ekran kalemini de unutmayalım. Söz konusu patent başvurusundaki tasarımı ise muhtemelen Galaxy Note 9 veya Note 10’da görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER