Manşetler

Son Galaxy Note 9 sızıntısı: Ne çentik, ne de açılır kamera var

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy note 9Şu anda var olan üst sınıf akıllı telefonlara baktığımızda, üç farklı tasarım eğilimi göze çarpıyor. Vivo NEX ve Oppo Find X’in içinde bulunduğu, neredeyse çerçevesiz ve açılır kamera mekanizmalı cihazlar bir grubu oluşturuyor. Ön kamera ve diğer bileşenler için çentik barındıran ekran sahibi iPhone X ve diğerleri bir başka grubu oluşturuyor. Bir de Samsung Galaxy S9, HTC U12+ gibi cihazların içinde olduğu, çentiksiz ekranlı ve ön kameranın alıştığımız yerde durduğu cihazlar bulunuyor. Son sızıntı, Galaxy Note 9’un üçüncü gruba düşeceğini, Samsung’un geleneklerini sürdüreceğini gösteriyor.

Ice Universe Weibo hesabından yayınlanan bir çift fotoğraf, şimdiye kadar görmediğimiz bir detayı göstermiyor. Sızıntı kaynağı, fotoğraflarda ekranı çevreleyen çerçevenin inceliğine dikkat çekiyor. Bununla birlikte, Galaxy Note 9’un tasarımdan bazı ödünler vermeye gerek duymadan şık görünümüne sahip olduğunun altını çiziyor.

samsung galaxy note 9

Samsung’un geleneksele bağlı kalmasındaki inat iki temel nedene dayanıyor olabilir. Öncelikle yıllar boyunca kavisli kenarlara sahip ekran tasarımına ve buna bağlı özelliklere fazlaca yatırım yaptı. Doğrusunu söylemek gerekirse, bu da Samsung’un telefonlarını diğerlerine göre farklı kıldı. Bir başka neden de, Samsung’un yeniden Apple’ı kopyaladığı şeklindeki yorumlarla karşılaşmak istememesi olabilir.

samsung galaxy note 9

Beyaz ekran çerçeveli cihaz fotoğrafına baktığımızda, çerçevenin sanki orada yokmuş gibi bir izlenim uyandırdığı, görülüyor. Beyaz renk etkileyici olsa da, kamera ve sensör deliklerinin biraz daha dikkat çeker hâle gelmesine neden oluyor.

Galaxy Note 9, 9 Ağustos tarihinde resmiyet kazanacak. Telefonun Bluetooth özellikli ve daha fazla işe yarayacak yeni bir S Pen ekran kalemiyle geleceği de söyleniyor.
İLGİLİ HABERLER