Teknoloji

Galaxy Note 9 Samsung’un son Note telefonu olabilir

samsung galaxy note
Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 9’un tanıtılmasına bir aydan az bir zaman kaldı. Her ne kadar muhtemelen çok iyi ve çok satacak bir telefon olacak olsa da, büyük ihtimalle Note adını taşıyan son Samsung Galaxy serisi telefonla karşı karşıya olabiliriz. Çünkü çıkan son haberler Samsung’un Note ve S serilerini birleştirmeyi düşündüğünü işaret ediyor.

The Bell‘e konuşan bazı sektör kaynakları söz konusu iddiayı dile getiriyor. Muhtemelen bu ihtimal neredeyse son bir yıldır da ciddi biçimde tartışılıyor.

Birleşmenin arkasındaki temel neden olarak S serisinin Note serisine hâlihazırda çok benzemesi gösteriliyor. Samsung artık büyük ekranlı “Plus” modellerini de Galaxy S serisi altında satmaya başladı. Örneğin, Samsung Galaxy S9+’ın 6.2 inç ekranı bulunurken Samsung Galaxy Note 8’in ise 6.3 inç gibi çok az daha büyük bir ekranı bulunuyor.

İkinci telefonun kapasitif ekran kalemi barındırmasının dışında, bu iki büyük ekranlı telefon birbirileriyle hemen hemen aynı model niteliklerini taşıyor.

Samsung, bu iki seriyi birleştirerek üretim maliyetlerinden tasarruf edebilir. Bu, pazarlama maliyetlerine de yansıyacaktır. Oldukça ilginç bir ihtimal olsa da, Note serisi ve onun kaleminin tutkunu olanların hoşuna gitmeyebilir.

Yine de, şu an için hiçbir şey kesinleşmiş görünmüyor. Ne var ki, Samsung’un iki yerine üç adet Galaxy S10 modeli hazırladığı da söyleniyor. Belki en üst seviyedeki model kapasitif ekran kalemli, gelecek yılın Note serisi modelinin yerini alacak alternatif olabilir.

Söylediğimiz gibi, henüz hiçbir şey doğrulanmadı. Şu an için birleştirme söylentileri de bir dedikodu olmaktan öte gidemiyor. Kaynaklar da henüz kararın verilmediğini söylüyor. Ancak her ne olursa olsun, Samsung kapasitif ekran kalemli seçeneği tamamen kaldırmayacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER