Teknoloji

Galaxy Note 9 ve Galaxy S10’un tanıtım tarihleri öne kayabilir

samsung galaxy s9 plus inceleme
samsung galaxy s9 plus
Samsung Galaxy Note 9 ve Galaxy S10 modellerinin çıkışının öne kaydırılacağı söyleniyor

Galaxy Note 9 ve Galaxy S10 gibi, Samsung’un önümüzdeki aylarda çıkarmayı planladığı telefonların tanıtım ve piyasaya çıkış tarihleri öne çekilebilir.

Samsung’un yakında çıkacak amiral gemisi telefonları, en azından piyasaya giriş zamanları bakımından geçmişten farklı bir yol izleyebilir.

Galaxy Note 9’u Apple’ın kendi telefonlarının duyurusunu yaptığı zaman yakın biçimde piyasaya çıkarmak istemeyen Samsung, bu yılın ikinci amiral gemisi telefonunu temmuz ayının sonlarında çıkarmayı planlıyor. Korea Herald’ın haberine göre, Samsung gelecek ilkbaharda çıkarmayı planladığı katlanabilir telefonu için Galaxy Note 9 ve Galaxy S10’un çıkış tarihlerini öne çekmeyi planlıyor.

Şirket, Galaxy Note serisinin en yeni üyesini yaz ortalarında tanıtıp piyasaya sunmayı planlıyor. 6.38 inçlik Super AMOLED ekranlı telefonun seri üretiminin çoktan başladığı konuşuluyor. Eğer her şey planlandığı gibi giderse, Galaxy Note 9 ağustos ayının başlarında piyasaya çıkabilir.

Samsung’un Galaxy Note 9’un lansmanını daha erkene çekmeyi istediğine dair haberler ilk kez çıkmıyor. Yine Korea Herald, geçtiğimiz mart ayında, şirketin gelecek nesil üst sınıf telefonunu temmuz ya da ağustos aylarında piyasaya çıkarmayı istediğini yazmıştı.

Galaxy X adı verilen katlanabilir ekranlı telefonuna ürün yelpazesinde yer açmak, Samsung’un Galaxy Note 9’u beklenenden daha önce çıkarmak istemesinin tek nedeni sayılmaz. İçeriden gelen haberler Galaxy S9’un Samsung’un umduğu seviyede satışlara ulaşmadığını işaret ediyor. Bununla birlikte Samsung’un, Apple’ın yakında gerçekleştirmesi beklenen iPhone SE 2 duyurusundan da endişe etmediği söyleniyor.

Galaxy X’in gelişi nedeniyle Samsung’un, Galaxy S10’u MWC 2019’da değil de, CES 2019’da tanıtabileceği de öne sürülüyor.

Samsung, her ne kadar tanıtımına altı aydan daha uzun zaman olsa da, şu sıralar Galaxy S10 için de aktif biçimde çalışıyor. Ne de olsa, bu telefon Galaxy S serisinin 10. yılının şerefine çıkarılmış olan bir telefon olacak. Ancak, Samsung’un 2019’da planladığı en büyük ürün lansmanı olmayabilir. Galaxy S10’un ekrana yerleştirilmiş parmak izi okuyucusuyla çıkması beklenirken, Galaxy X ise bükülebilir ekran teknolojisiyle daha fazla ses getiren bir cihaz olacak.

Esnek ekranlara yönelik geliştirme çalışmaları devam ediyor ve bu ekranların seri üretiminin kasım ayında başlayacağı konuşuluyor. İçeriden bir kaynak, Galaxy X’in parçalarının birleştirilmesinin iki ila üç ay arasında bir süre alacağını söylüyor.

Samsung genelde en yeni Galaxy S serisi telefonlarını şubat sonunda MWC’de ya da mart ayı içinde kendi düzenlediği etkinliklerle tanıtmıştır. Galaxy X’in Barselona’da düzenlenen fuarda tanıtılacağı, Galaxy S10’un çıkışının ise ocak ayı başındaki CES’e kaydırılabileceği konuşuluyor. Samsung, Las Vegas’ta düzenlenen yılın ilk büyük tüketici elektroniği fuarında genellikle diğer ürünlerine odaklanırdı.

Sonuç olarak, eğer her şey planlandığı gibi giderse, Galaxy Note 9’u önümüzdeki temmuzda, Galaxy S10’u Ocak 2019’da, Galaxy X’i ise Şubat 2019’da göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER