Manşetler

Galaxy Note 9’un S-Pen kalemi Bluetooth ile daha fazla işlev sunacak

samsung galaxy note 9 tanıtım 9 ağustos

samsung galaxy note 9 tanıtım 9 ağustos

Samsung Galaxy Note 9’un 9 Ağustos’ta gerçekleşecek resmi tanıtımına daha birkaç hafta var. Ancak bu beklenen akıllı telefon ile ilgili önemli bir detayı da daha şimdiden öğrenme fırsatını elde ediyoruz. Galaxy Note telefonlarının simgesel aksesuarı S-Pen, yeni modelle birlikte önemli bir değişikliğe sahip olacak. Note 9’un Amerikan Federal İletişim Komisyonu başvuru belgelerine dikkat çeken Droid Life, kaleme Bluetooth desteğinin ekleneceğini öne sürüyor.

Başvuru dokümanı yeni S-Pen’in bir tür Bluetooth işlevi sunacağını gösteriyor. Bazıları ise Samsung’un bunu çok amaçlı Bluetooth düğmesi olarak kullanabileceği fikrini ortaya atıyor. Eğer durum bu şekildeyse, kullanıcılar zamanlayıcıyı başlatıp durdurma, müziği kontrol etme, fotoğraf çekme ve hatta çağrıları cevaplama ya da bekletme gibi işlevleri S-Pen ile gerçekleştirebilecek. Samsung’un Bluetooth destekli ekran kalemine başka işlevler eklemesi de çok hayal görünmüyor. Kalemi kaybettiğinizde kolaylıkla bulmanızı sağlayan Tile benzeri bir konum bulma işlevi de eklenebilir. Ya da tam tersi, telefonu kaybettiğinizde kalemdeki düğmeye basarak onun zilini çaldırmak da söz konusu olabilir.

S-Pen’in yeni yeteneklerini görmek için Samsung’un Galaxy Note 9’u resmen tanıtacağı ağustos ayını beklemek gerekiyor. Öte yandan Samsung’un aksesuarlarını daha da kullanışlı hâle getirmek için tüm imkanları değerlendirdiğini görmek de oldukça heyecan verici, bunu da belirtmeden geçmemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER