Teknoloji

Galaxy Note 9’da parmak izi tarayıcısı ekrana entegre edilmeyecek

samsung android 10
galaxy note 9
Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 9 henüz resmiyet kazanmasa da uzun süredir konuşulan cihazlar arasında yer alıyor. Özellikle telefonda parmak izi tarayıcısının ekranın içine yerleştirilip yerleştirilmeyeceği sorusu sıklıkla gündeme geliyor. Son haberler, Samsung’un parmak izi tarayıcısını ekrana yerleştirmeyeceğini gösteriyor.

Ortaya çıkan patent dosyaları ve başvuruları, Güney Koreli şirketin parmak izi tarayıcısını ekrana entegre etmek için çalışmalar yaptığını kanıtlıyor. Ancak analistler söz konusu teknolojinin 2018 içinde geniş ölçekli üretime hazır hâle gelmeyeceğini belirtiyor.

Analistlerin öngörülerini sürpriz olarak nitelemek pek mümkün değil. Samsung’un Note 9’da parmak izi tarayıcısını ekranın içine yerleştirmesi en başından bu yana zayıf bir ihtimal olarak değerlendiriliyordu. Güney Koreli şirketin parmak izi tarayıcısını ekrana entegre biçimde sunacağı ilk cihazların ise gelecek yıl piyasaya çıkacak Galaxy S10 serisi telefonlar olması bekleniyor.

Tasarım bakımından Galaxy Note 9 ile selefi Galaxy Note 8 arasında büyük farkların olması beklenmiyor. Samsung’un Note 9’u ağustos ayında duyurması öngörülse de, Güney Koreli şirketin takvimde değişiklik yapma ihtimalinin daima canlı olduğunu unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER