Teknoloji

Galaxy Note 9’da parmak izi tarayıcısı böyle çalışabilir

galaxy note 9Samsung Galaxy Note 9, önümüzdeki yaz dedikodusu en çok konuşulacak akıllı telefonlarından biri olacak gibi görünüyor. Önümüzdeki ağustos ya da eylülde tanıtılması beklenen akıllı telefona dair en çok merak edilen konu ise parmak izi tarayıcısının nerede olacağı. Samsung’a ait yeni bir patent ise bu konuda önemli bir ipucu veriyor.

Yeni patent, Samsung’un uzun süredir üzerinde çalıştığı ekrana entegre parmak izi tarayıcısını Note 9 ile sunabileceğini gösteriyor. Samsung tarafından yapılan 91 Mobiles isimli site tarafından ortaya çıkarılan patent başvurusunda parmağı ekranın alt kısmına dokundurarak telefonun kilidinin açılabileceğini ortaya koyuyor. Patent dosyasına göre, bunun için AMOLED ekranın ışığı emen özelliklerinden yararlanılıyor.

Bu sayede parmak izini işlemek ve doğrulamak mümkün oluyor. Samsung’un geliştirdiği teknoloji, ekrana entegre parmak izi tarayıcısını barındıran Vivo X20 Plus UD’de sunulan teknolojiye fazlasıyla benziyor.

Samsung’un uzun süredir parmak izi tarayıcısını ekrana entegre etmek için çalıştığı biliniyor. Bu çalışmaların meyvesinin ilk olarak Galaxy S8’de görülmesi beklenmiş, ancak bu beklenti gerçeğe dönüşmemişti. Daha sonrasında çıkan Galaxy Note 8, Galaxy S9 ve Galaxy S9+’ta da tarayıcı arka panelde kalmıştı.

Samsung’dan henüz bu konuda somut bir işaret gelmiş değil. Dolayısıyla ekrana entegre parmak izi tarayıcısının Galaxy Note 9 yerine Galaxy S10 ile kullanıma sunulması ihtimali de hâlâ canlılığını koruyor. Bu soruya cevap bulmak için ise en azından ağustosa kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER