Teknoloji

Samsung Galaxy Note 9’da da parmak izi tarayıcısını arka panelde tutabilir

samsung galaxy note 8
galaxy note 9
Samsung Galaxy Note 8

Samsung’un Galaxy Note 9 ile birlikte parmak izi tarayıcısını ekranın içine entegre edeceğine dair haberler uzun bir süredir etrafta dolaşıyor. Geçtiğimiz ay ortaya çıkan bir patent başvurusu ve Çin kaynaklı iddialar da bu beklentiyi yukarıya çekmişti.

Ancak bu beklentilerin aksi istikamette iddialar da hâlâ mevcut. Güvenilir analist Ming-Chi Kuo’ya göre, Samsung Note 9’da “teknik zorluklar” nedeniyle parmak izi tarayıcısı yine arka panelde kalacak. Kuo, Samsung’un mevcut tarayıcı teknolojisinin ekran koruyucusuna ve çevresel faktörlere karşı iyi yanıt vermediğine de dikkat çekti.

Note 9’un önümüzdeki ağustos ayında tanıtılması bekleniyor. Samsung kısa süre önce tanıttığı Galaxy S9’un tasarımında S8’e kıyasla büyük bir değişiklik yapmamıştı. Şirketin bu tavrını Note 9’da da sürdürmesi muhtemel görünüyor. Akıllı telefonda 6.3 inç büyüklüğünde bir Super AMOLED ekranın ve çift lensli bir arka kamera kurulumunun bulunması bekleniyor.

Pek çok kişinin gözleri Samsung ve Galaxy Note 9’da olsa da, ekrana entegre parmak izi tarayıcısını sunacak ilk şirket Vivo olacak gibi görünüyor. Vivo, Synaptics tarafından üretilen Clear ID isimli parmak izi tarayıcısını kullanacağını daha önce açıklamış ve ilk prototiplerini gözler önüne çıkarmıştı. Samsung’un Synaptics’in teknolojisinden etkilenmediği için kendi teknolojisini geliştirdiği söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER