Teknoloji

Galaxy Note 9 kılıfı parmak izi tarayıcısının konumunu gösteriyor

galaxy note 9Samsung Galaxy Note 9 ile birlikte parmak izi tarayıcısını arka panelin hangi noktasına ve nasıl yerleştireceği konusunda doğru tercihi yapacak gibi görünüyor. Note 9’a ait olduğu söylenen bir koruyucu kılıf, parmak izi tarayıcısının konumunu ve yerleşimini gözler önüne seriyor. Kılıfa ait fotoğrafın itibarlı bir duyumcu olan IceUniverse tarafından paylaşılması da, güvenilirliğini artırıyor.

Kılıf, tasarım bakımından geçtiğimiz hafta ortaya çıkan ve sızıntılardan hareketle yapıldığı söylenen CAD tabanlı taslaklarla benzerlik gösteriyor. Kılıfa bakıldığında çift lensli kamera modülünün yatay olarak yerleştirildiği, parmak izi tarayıcısının da hemen bu kurulumun altında konumlandırılacağı görülüyor. Tarayıcı ve kamera kurulumu arasındaki mesafe ise Galaxy S9+’takinden biraz daha fazla olacağa benziyor.

Galaxy S9+’ın arkasında dikey olarak yerleştirilmiş bir çift lensli kamera kurulumu bulunuyor. Bu kurulumda işaret parmağının hizasına ikinci lens denk geliyor. Dolayısıyla parmak izi tarayıcısına erişmek için parmağı biraz daha aşağıya indirmek gerekiyor.

Ancak Note 9 ile kamera modülünün 90 derece döndürülmesiyle birlikte parmak izi tarayıcısını daha yukarıya çekmek de mümkün hâle gelecek gibi görünüyor. Böylelikle kullanıcıların kazara ikinci lense dokunmadan parmak izi tarayıcısına erişmesinin de önü açılıyor.

Samsung Galaxy Note 9’un önümüzdeki ağustos ayı itibarıyla resmiyet kazanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER