Teknoloji

Kamera Galaxy Note 9’un en güçlü yönlerinden birisi olacak

samsung galaxy note 9

galaxy note 9Samsung Galaxy Note 8, geçtiğimiz yıl 23 Ağustos’ta gözler önüne çıkmıştı. Şirketin bu yıl piyasaya süreceği Galaxy Note 9’u ise 9 Ağustos’ta tanıtması bekleniyor. Erken tanıtım sayesinde Note 9’un ağustos ayı sona ermeden raflarda olabileceği belirtiliyor.

Güney Koreli şirketin Note 9’un tasarımında Note 8’e kıyasla büyük bir değişiklik yapması beklenmiyor. İnternete sızan ve Note 9’a ait olduğu söylenen ekran koruyucularının tasarımı da bu beklentiyi kuvvetlendiriyor. Samsung’un tıpkı S9 ve S9+’ta olduğu gibi değişimi küçük tutacağı ve büyük değişiklikleri önümüzdeki yıl çıkacak Note 10’a saklayacağı söyleniyor.

Ancak bu durum, telefonda dikkat çekici bazı yeniliklerin ve yükseltmelerin yapılmayacağı anlamına gelmiyor. Samsung’un Note 9’da yenilenmiş bir kamera sistemi kullanacağı konuşuluyor. Söz konusu iddianın Bloomberg tarafından gündeme taşınması da iddianın biraz daha dikkat çekici hâle gelmesini sağlıyor.

Note 8’in arkasında çift lensli bir kamera kurulumu bulunuyor. Söz konusu kurulumda geniş açılı lensin yanı sıra 2x optik yakınlaştırma yeteneğine sahip bir telefoto lens yer alıyor. Note 9’da da söz konusu kurulumun genel hatlarını koruması, ancak bazı dokunuşlarla iyileştirilmesi bekleniyor. İyileştirmelerin hangi alanda yapılacağı konusunda bir şey söylemek mümkün olmasa da, Samsung’un S9 ve S9+’taki yaklaşımları sayesinde bazı çıkarımlar yapılabiliyor.

Güney Koreli şirket, Galaxy S8 ve S8+’ta parmak izi tarayıcısının yerine gelen tepkilere kulak vermiş ve parmak izi tarayıcısını dikey kamera kurulumunun altına yerleştirmişti. Note 9’da da aynı yaklaşımın uygulanması oldukça muhtemel görünüyor. Kalp atış hızı sensörünün ise kamera modülünün yanına ya da parmak izi tarayıcısı ile lensler arasına yerleştirilebileceği söyleniyor.

Samsung’un arka kamerada geniş açılı ve telefoto lenslerden oluşan kombinasyonu muhafaza etmesi bekleniyor. Değişken diyafram genişliği ve süper ağır çekim gibi özelliklerin de Note 9’un kamerasına eklenmesi öngörülüyor.

Bixby Vision’ın Galaxy Note 9’un yerleşik kamera uygulamasına daha derin biçimde entegre edilmesi bekleniyor. Bixby deneyimini daha pürüzsüz ve sezgisel hâle getirmek için çalışan Samsung, bu çabasını Note 9’da da sürdürecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER