Teknoloji

Galaxy Note 9 ilk benchmark testlerinde iPhone X’u geçemedi

samsung galaxy note 9Samsung Galaxy Note 9, dün gerçekleştirilen tanıtımın üstünden fazla zaman geçmeden test masasına yatırıldı. Akıllı telefonun Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti ve 6 GB RAM’e sahip versiyonu, Tom’s Guide sitesi tarafından Geekbench 4 and 3DMark Slingshot Extreme 3.1 platformları aracılığıyla benchmark testinden geçirildi.

Geekbench 4’ün benchmark testinde işlemcilerin performansı tüm çekirdek yükünün altında mercek altına alınıyor. Bu testten 8876 puan ile ayrılan Note 9, iPhone X ve OnePlus 6’nın gerisinde kaldı. ABD’de aynı fiyat karşılığında satıldığı iPhone X ve kendisinden daha ucuza satılan OnePlus 6’nın gerisinde kalmak Galaxy Note 9 için pek iyi olmasa da, cihazın selefi Galaxy Note 8’e kıyasla yaklaşık yüzde 35 oranında daha yüksek bir puan alması dikkat çekiyor. Galaxy Note 8, Geekbench 4 testinde 6564 puan almıştı.

3DMark Slingshot Extreme 3.1 testinde ise cihazın grafik işlemcisinin en yüksek performans kapasitesi ölçülüyor. Bu testten 4639 puan alan Galaxy Note 9, yine OnePlus 6 ve iPhone X’un gerisinde kalıyor. Ancak bu testte iPhone X ve OnePlus 6 kendi aralarında yer değiştiriyor. Ancak bu noktada OnePlus 6’nın 8 GB RAM kapasitesine sahip olduğunu ve bunun da testte cihaza avantaj kazandırdığını belirtmek gerekiyor. iPhone X’un ise rakiplerinden daha önce piyasaya çıkmasına rağmen yerini koruması dikkat çekiyor.

Samsung Galaxy Note 9 söz konusu testlerde zirveye yerleşemese de, bu durum cihazın oldukça güçlü olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

İLGİLİ HABERLER