Teknoloji

Galaxy Note 9 için 4000 mAh kapasiteli pil ihtimali artıyor

galaxy note 9
Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 9 yaz mevsiminde tanıtılacak olsa da, akıllı telefona dair sızıntı ve dedikodular uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu dedikoduların en yenisinin merkezinde ise Note 9’un pili bulunuyor.

Samsung’un amiral gemilerini kullananların şikayetçi oldukları konular arasında pil kapasitesi de öne çıkıyor. Android pazarında Güney Koreli şirkete rakip olan Xiaomi ve Huawei gibi şirketler, akıllı telefonlarına 4000 mAh kapasiteli piller yerleştirirken; Samsung ve Apple gibi büyük oyunculardan bu yönde bir adım gelmemesi dikkat çekiyor.

Ancak Samsung yeni Note 9 ile bu durumu değiştirecek gibi görünüyor. İlk dedikodularda Note 9’da 3850 mAh kapasiteli bir pilin kullanılacağı öne sürülmüştü. Ancak çıkan son haberlere göre, telefonda 4000 mAh kapasiteli bir pil bulunacak. Serinin hâli hazırda en yeni modeli olan Note 8’de 3300 mAh kapasiteli bir pilin yer aldığı düşünülünce Samsung’un vadettiği sıçramanın büyüklüğü daha net biçimde anlaşılıyor.

Galaxy Note 9 ile ilgili dedikodular sadece 4000 mAh pil kullanılacağı iddiasıyla sınırlı kalmıyor. Akıllı telefonda 6.4 inç büyüklüğünde sonsuz ekranın, Exynos 9810 ve Snapdragon 845 yonga setlerinin bulunması; dahili depolama alanı seçeneklerinin 128 GB’den bellek seçeneklerinin ise 6 GB’den başlaması bekleniyor. Bütün bu iddiaların doğru olup olmadığını görmek içinse yaz mevsimine kadar sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER