Teknoloji

Galaxy Note 9 fotoğrafları yeni S Pen’in sırlarını ortaya çıkarıyor

galaxy note 9Samsung Galaxy Note 9, 9 Ağustos Perşembe günü resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtım için kalan süre giderek azalırken, telefonla ilgili sızıntılara hâlâ yenileri ekleniyor. Bu sızıntıların sonucusu hem Note 9’u farklı açılardan görmeyi hem de yeni S Pen hakkında daha fikir edinmeyi sağlıyor.

Sızan fotoğraflar, Note 9 ile birlikte gelen S Pen’in Bluetooth destekli bir aksesuar olduğunu doğruluyor. Buna ek olarak, S Pen’in telefonu uzaktan kontrol etmeyi sağlayacak yetenekler barındırdığı da fotoğraflar sayesinde görülüyor. Örneğin, yeni S Pen’in üzerindeki tuşa basıldığında kamerayla fotoğraf çekmek mümkün olacak. Sunumlarda slaytlar arasında geçiş yapmak veya uygulamaları kontrol etmek için de S Pen kullanılabilecek. S Pen’in yeteneklerinin Note 9 kullanıcılarının tercihlerine göre düzenlenebilmesi de muhtemel görünüyor.

Görsellere bakıldığında yeni S Pen’in daha iyi bir uca sahip olduğu da anlaşılıyor. 4096 basınç seviyesine sahip yeni S Pen ile çizim yapmak veya el yazısı ile mesaj oluşturmanın çok daha kolay olacağı belirtiliyor.

Fotoğraflar aynı zamanda Galaxy Note 9’un kamerasıyla ilgili olarak bazı detayları da veriyor. Yapay zekâyı kameranın önemli bir parçası hâline getireceği anlaşılan Samsung’un bunu “Zeki Kamera” isimli bir özellikle sunacağı görülüyor. Note 9’un kamerasının sahne tanıma, renkleri otomatik olarak iyileştirme, beyaz dengesi ve kontrastı ayarlama gibi yeteneklerle fotoğrafları düzenleyebileceği de sızan fotoğraflar sayesinde anlaşılıyor. Kapalı gözleri tespit edebilmek de kameranın yetenekleri arasında bulunuyor.

Samsung Galaxy Note 9, yeni bir DeX kablo çözümünü de beraberinde getirecek. Böylelikle telefonu monitöre bağlamak için dock kullanmaya ihtiyaç kalmayacak.

İLGİLİ HABERLER