Teknoloji

Galaxy Note 9’un fiyatı ve tanıtım afişi internete sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy note 9Samsung Galaxy Note 9, bir aydan kısa bir süre sonra resmen gözler önüne çıkacak. 9 Ağustos’taki tanıtıma doğru geri sayım devam ederken, akıllı telefona dair pek çok detayın üstündeki örtü de şimdiden kalkmış durumda. Henüz bilinmeyen bazı detaylar da önümüzdeki süreçte açıklığa kavuşacak gibi görünüyor. Akıllı telefonun satış fiyatı da söz konusu detaylar arasında yer alıyor. Buna ek olarak, telefonun renk seçenekleri konusunda da ilginç ipuçları bulunuyor.

Galaxy Note serisinin telefonların geleneksel olarak Galaxy S serisi cihazlara kıyasla daha yüksek fiyatlar karşılığında satıldığı biliniyor. Wacom tarafından üretilen S Pen isimli kalemin varlığı ve S serisine kıyasla daha güçlü bileşenlerin kullanılması, fiyattaki artışı anlaşılır kılıyor. Bu durum bu yıl da değişmeyecek gibi görünüyor. Buna ek olarak, Note 9 ve S9 serisi artındaki fiyat farkı da tahmin edilenden fazla olacağa benziyor.

Polonya merkezli Spider’s Web isimli internet sitesinde yer alan habere göre, Note 9 Polonya’da 4299 zloti karşılığında satılacak. Söz konusu meblağ, yaklaşık 5600 TL’ye tekabül ediyor. Kullanıcılara bu fiyat karşılığında 128 GB depolama alanı sunuluyor. Galaxy Note 8’in 64 GB versiyonu hâli hazırda Türkiye’de 5499 TL karşılığında satılıyor. Dolayısıyla telefonun 128 GB versiyonunun Türkiye’ye giriş yaptığı takdirde 6000 TL’nin üstünde bir fiyat karşılığında satılması fazlasıyla muhtemel görünüyor.

Galaxy Note 9 için hazırlanan bir tanıtım afişi de ünlü duyumcu Ice Universe tarafından Twitter’da paylaşıldı. Söz konusu afişte mavi bir Note 9’un üstünde altın rengi bir S Pen görülüyor. Afişin altında ise “Yeni süper güçlü Note” yazıyor. Altın rengindeki S Pen sürpriz olmasa da, bu kalemin farklı renkte bir Note 9 ile eşleştirilmiş olması dikkat çekiyor.

Galaxy Note 9 ile birlikte kullanıcılara bazı yeni renk seçeneklerinin sunulması bekleniyor. Kahverengi de bu seçenekler arasında yer alıyor. Yeni seçeneklerin hiçbirinde altın renkli S Pen’e uygun bir arka panel bulunmuyor. Bu da akıllara Samsung’un estetik açıdan daha farklı bir yaklaşımı benimsemiş olma ihtimalini getiriyor. Yapılan çıkarımların doğru olup olmadığını görmek için 9 Ağustos’a kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER