Teknoloji

Galaxy Note 9 benchmark testi Snapdragon 845 yonga setini ve 6 GB RAM’i işaret ediyor

Samsung Galaxy Note 8

Samsung geçtiğimiz ayın sonunda Barselona’da düzenlediği etkinlikte Galaxy S9 ve S9+’ı duyurmuştu. Bu telefonların tanıtılmasıyla birlikte gözler şirketin bir sonraki amiral gemisi telefonuna çevrildi. Yaz ayları içinde tanıtılması beklenen Galaxy Note 9 ile ilgili sızıntılara ise son olarak bir benchmark testi eklendi.

28 Mart’ta gerçekleştirildiği görülen benchmark testi SM-N960U kodlu Note 9 hakkında önemli bazı bilgileri gözler önüne çıkarıyor. Testin gerçekleştirildiği telefonda yonga seti olarak Qualcomm Snapdragon 845’in bulunduğu görülüyor. Bu da test edilen cihazın ABD’de satılacak Note 9 olduğu anlamına geliyor. Samsung amiral gemisi telefonlarının ABD’de satılan versiyonlarında Qualcomm’un Snapdragon serisi yonga setlerini kullanıyor. Note 9’un dünyanın geri kalanında satılacak versiyonunda ise Samsung’un kendi üretimi olan Exynos 9810 yonga setinin bulunması oldukça muhtemel görünüyor.

galaxy note 9Benchmark testine göre, Note 9’da Android 8.1 Oreo sürümü bulunuyor. Cihazın testte çok çekirdekte 8806 ve tek çekirdekte 2190 puan aldığı görülüyor. Bu puanların Exynos 9810 işlemcili Galaxy S9+’un Geekbench benchmark testinde aldığı puanların altında olması dikkat çekiyor.

Ancak bu noktada Note 9’un hâlâ geliştirme aşamasında bir telefon olduğunu ve söz konusu rakamların zaman içinde iyileşebileceğini unutmamak gerekiyor. Samsung’un telefonda yazılımsal anlamda yapacağı optimizasyon çalışmalarının bu rakamları yukarı çekmesi muhtemel görünüyor.

Galaxy Note 9 büyük ihtimalle önümüzdeki ağustos ayında resmiyet kazanacak. Yeni Note’un ekrana entegre bir parmak izi tarayıcısına sahip olması beklentiler arasında yer alsa da, bu konuya ilişkin haberler farklı durumları işaret ediyor. Akıllı telefonun selefi Note 8’e kıyasla daha büyük bir pile sahip olması, kamera ve S Pen kalem konusunda da iyileştirmeler sunması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER