Teknoloji

Galaxy Note 9 için 8 GB RAM ve 512 GB depolama alanı seçeneği sunulacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
galaxy note 9
Samsung Galaxy Note 8

Samsung’un yeni amiral gemisini ağustos ayından önce tanıtması beklenmiyor. Ancak Galaxy Note 9 ile ilgili iddialar uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu iddiaların en yenisinin merkezinde ise telefonun bellek kapasitesi ve dahili depolama alanı bulunuyor.

Samsung hâli hazırda Galaxy S9’da 256 GB dahili depolama alanı sunuyor. Bu alan şirketin portföyündeki en büyük alan olma özelliğini taşıyor. Ancak Note 9 ile birlikte Samsung’un en büyük depolama alanı seçeneğini 512 GB’ye çıkaracağı söyleniyor. Güney Koreli şirketin 512 GB depolama alanı seçeneğinin yanı sıra microSD kart desteği sunmaya devam edeceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor. 512 GB dahili depolama alanının yanında 8 GB RAM’in sunulacağı da iddia ediliyor.

Söz konusu iddialar, Ice Universe rumuzlu Twitter kullanıcısı tarafından gündeme taşındı. Ice Universe güvenilir duyumcular arasında yer alsa da, 8 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanının sunulduğu modelin sadece Çin’de piyasaya sürülmesi muhtemel görünüyor. Diğer ülkelerde standart seçenek olarak 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanının sunulması bekleniyor.

Note 9’un ABD’de Qualcomm Snapdragon 845, geri kalan ülkelerde ise Exynos 9810 yonga setiyle gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Note 9’da tıpkı Note 8 ve Galaxy S9+’ta olduğu gibi çift lensli bir arka kamera modülünün bulunması bekleniyor.

Galaxy Note 9 kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle çıkacak. Bu işletim sistemini Samsung Experience kullanıcı arayüzü tamamlayacak. Akıllı telefonun ağustos ayı itibarıyla resmiyet kazanması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER