Manşetler

Galaxy Note 8’e en detaylı bakışı atma fırsatını elde ediyoruz

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy note 82017’nin ikinci yarısı geldi ve artık yeni amiral gemisi telefonları göreceğimiz zaman aralığına girdik. Ancak beklenen telefonlar içinde hiçbirisi Galaxy Note 8 kadar gürültü yaratmadı. Bu telefonla ilgili sızıntı ve dedikodular son zamanlarda iyice artmışken son olarak onun neye benzeyeceğine dair sağlam bir ipucu veren yeni bir sızıntı daha ortaya çıktı.

Ice Universe rumuzlu, sızıntı kaynağı olarak ortalamanın üstünde güvenilirlik puanına sahip bir Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan fotoğrafta üç farklı Galaxy Note 8 cihazı yan yana görünüyor. Fotoğrafa bakıldığında cihazın epey dar ekran çerçevesine sahip olduğu görülüyor. Bununla birlikte Sonsuz Ekran olarak nitelendirebileceğimiz ekranın daha da çekici görünmesini sağlayacak yeni Samsung duvar kağıtları da dikkat çekiyor.

Fotoğrafın gerçek olma ihtimali epey yüksek, aynı zamanda yeterince güvenilir bir kaynaktan geliyor. Yine de, sızıntılara hâlâ şüpheyle yaklaşmakta fayda var gibi görünüyor. Ancak her şeye rağmen, beklenen Note 8’e dair en net ve detaylı bakışı da atma fırsatını elde etmiş bulunuyoruz.

Bu haftanın ortalarında Samsung’un kendisinden gelen bir tweet sayesinde Note 8’in neye benzeyeceğine dair bir fikir edinmiştik. Telefonun bir Exynos işlemci parçacığıyla gösteren fotoğrafa baktığımızda epey dar kenar çerçeveli, aynı zamanda S8 ve S8+’ınkine göre daha az kavisli bir kenar ekranı içeren telefon dikkat çekiyordu. Söz konusu tweet Samsung Exynos işlemciyi tanıtmak, bu işlemcinin gelecek nesil Samsung telefonunda da bulunacağını belirtmek için atılmıştı.

Note 8’in ne zaman tanıtılacağına dair söylentiler de ortalıkta dolaşıyor. Son konuşulanlar telefonun 23 Ağustosta tanıtılmasının kuvvetle muhtemel olduğunu işaret ediyor. Bu telefonun Apple’ın 2017 model iPhone’larından önce piyasaya çıkmasının sağlayacaktır. Bu arada telefonun eylül sonuna kadar tanıtılmayacağının iddia edenlerin de bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Samsung, Galaxy Note 7’nin yarattığı kötü anıları Galaxy S8 ve S8+ ile büyük oranda sildi. Note 8’in bu açıdan üstüne unutturma görevi düşmeyecek gibi görünüyor. Tabii ki, S Pen kapasitif ekran kalemi bu telefonun en önemli özelliklerinden bir tanesi olacak. Ayrıca yeni telefonda 6.4 inçlik, piksel bakımından epey yoğun bir ekran bulunacak. Bazıları ekranın 4K çözünürlükte bile olabileceğini öne sürüyor.

İLGİLİ HABERLER