Teknoloji

Galaxy Note 8 beklenenden daha erken bir tarihte tanıtılabilir

galaxy note 8Galaxy S8 ve S8+’ın tanıtılmasının ardından Samsung cephesinde gözler Galaxy Note 8’e dönmüştü. İlk etapta akıllı telefonun ağustos ayının sonlarında IFA 2017’den hemen önce tanıtılabileceği belirtilmişti. Daha sonrasında ise tanıtım etkinliğinin de IFA 2017 kapsamında gerçekleştirilebileceği iddia edilmişti. Şimdi ise Samsung’un Note 8 için yine ağustos ayında ancak beklenenden daha erken bir tanıtım tarihi seçebileceği öne sürülüyor. Note 8’in çıkışını öne alma isteğinde iPhone 8’e karşı avantaj sağlama arzusunun etkili olduğu iddia ediliyor.

Samsung Galaxy S8’in çıkışını da bir ay ertelemiş ve telefonu MWC 2017 yerine mart sonunda New York’ta düzenlediği etkinlikte tanıtmıştı. Güney Koreli şirketin amiral gemileri arasında 6 aylık bir ara vermeyi planladığı biliniyor. Bu da Note 8 için uygun zamanın eylül ayının sonu olduğu anlamına geliyor. Ancak Samsung’un geçmişi, şirketin yeni telefonunu ağustosta piyasaya sürmesini daha muhtemel kılıyor.

Samsung geçtiğimiz yıl Note 7’ye iPhone 7 karşısında avantaj kazandırmak için çıkış takvimini biraz hızlandırmış ve telefonu ağustos başında tanıtıp aynı ay içinde satışa sunmuştu. Ancak bu acelecilik daha sonrasında Samsung adına çok pahalıya patlamıştı. Note 7’nin batarya kaynaklı sorunları, Samsung markasına ciddi zarar vermişti.

Galaxy Note 8 de iPhone tehlikesiyle karşı karşıya

Note 7’nin başına gelenler, Samsung’u aşırı tedbirli davranmaya itmiş ve şirket S8’in tanıtımı konusunda acele etmemişti. Aynı politikanın Note 8’de de sürdürülmesi bekleniyordu. Ancak iPhone 8 ile ilgili haberler ve telefona yönelik öngörüler, Samsung’un gözünü korkutmuşa benziyor. Güney Koreli şirketin iPhone 8 ile doğrudan karşı karşıya gelmemek adına Note 8’i ağustos ayının başlarında tanıtabileceği öne sürülse de, Note 7’nin yaşadıklarının ardından Samsung’un aceleci davranmayabileceği düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER