Teknoloji

Galaxy Note 8 23 Ağustosta resmiyet kazanabilir

samsung galaxy note 7
galaxy note 8
Samsung Galaxy Note 7

Galaxy Note 8, 2017’nin merakla beklenen akıllı telefonları arasında yer alıyor. Samsung’un yeni telefonunu ne zaman gözler önüne çıkaracağı konusunda sürekli olarak yeni iddialar ortaya atılıyor. Bu iddiaların en yenisinde telefonun 23 Ağustosta resmen tanıtılacağı söyleniyor. Tanıtım etkinliğinin New York’ta düzenleneceğinin belirtilmesi, bu iddianın gerçek olma ihtimalini biraz yukarıya çekiyor.

23 Ağustos tarihini ortaya ilk olarak Güney Kore merkezli haber sitesi The Bell attı. The Bell’in iddiası, SamMobile sitesi sayesinde daha geniş bir kitleye ulaştı. Daha öncesinde akıllı telefonun 26 Ağustos itibarıyla tanıtılabileceği öne sürülmüştü. Yeni tarihin 26 Ağustostan çok uzaklaşmadan öne gelmesi, Samsung’un telefonu eylülde IFA 2017’de tanıtmak yerine ayrı bir etkinlikte tanıtacağı yönündeki beklentiyi kuvvetlendiriyor.

Samsung’un Galaxy S8 ve S8+’taki tasarım dilini Note 8’de de koruması bekleniyor. 6.3 inç büyüklüğünde olacağı söylenen ekranın telefonun ön yüzünün tamamını kaplaması öngörülüyor. Parmak izi tarayıcısını telefonun arkasında kalmaya devam etmesi ve arka kameraya bir lensin daha eklenmesi de beklentiler arasında yer alıyor. Çift lensli arka kameranın varlığı, Note 8’i Samsung’un ürün portföyünde ayrı bir noktaya yerleştirebilir.

Galaxy Note 8 kutusundan AKG marka kulaklıklarla çıkacak

Tıpkı Galaxy S8 ve S8+ gibi, Galaxy Note 8’in de kutusundan AKG markalı kulaklıklarla çıkması bekleniyor. AKG’nin telefonun hoparlör teknolojisine de imza atmış olabileceği belirtiliyor.

Samsung’dan resmi bir açıklama gelene kadar bu tarz tanıtım tarihi iddialarına mesafeli yaklaşmak gerekiyor. Ancak ortaya çıkan işaretler, Güney Koreli şirketin phablet’inin önümüzdeki ay tanıtılma ihtimalini bir hayli güçlü kılıyor.

İLGİLİ HABERLER