Teknoloji

Galaxy Note 8 sızıntısı büyük çerçevesiz ekranı gösteriyor

galaxy note 7

galaxy note 8Galaxy S8 ve S8+’ın satışa sunulmasının ardından Samsung cephesinde gözler yılın diğer amiral gemisine çevirildi. Galaxy Note 8, geçtiğimiz yıl Note 7’nin yaşadığı hayal kırıklığının ardından daha büyük bir merakla bekleniyor. İnternete sızan 10 saniye uzunluğunda yeni bir video, Note 8’in büyük ve çerçevesiz ekranı hakkında ilk işaretleri veriyor.

Videoda telefonun ekran boyutunun Galaxy Note 7’ye kıyasla ciddi ölçüde büyüdüğü görülüyor. Bu artış, akıllı telefonun 6.3 ya da 6.4 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olması ihtimalini kuvvetlendiriyor. Samsung’un yeni amiral gemilerinden Galaxy S8’de 5.8 inç ekran bulunuyor. S8+ ise 6.2 inç ekran taşıyor. Note 8’in bu iki telefondan da daha büyük bir ekrana sahip olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İnternete sızan videonun ardından akıllara yeni sorular da geliyor. Ekran çözünürlüğünün ne kadar olacağı ve parmak izi tarayıcısının nereye yerleştirileceği, bu sorular arasında başı çekiyor. Ekran çözünürlüğünün 4K olması ve Samsung Gear VR sanal gerçeklik başlığının yenilenmesi durumunda Güney Koreli şirket büyük bir işin altına imza atmış olabilir. Galaxy S8 ve S8+’ta parmak izi tarayıcısını arka panele yerleştiren Samsung’un, bu sefer tarayıcıyı ekranın altına monte edebileceği konuşuluyor.

Galaxy Note 8 eylül ayının başında tanıtılabilir

Samsung’un yeni telefonunu eylül ayının başında Berlin’de düzenlenecek IFA 2017’de gözler önüne çıkarması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER