Teknoloji

Galaxy Note 8 parmak izi tarayıcısı konusunda S8’in yolundan yürüyebilir

samsung pil

galaxy note 8Samsung yeni amiral gemisi telefonu Galaxy S8’de parmak izi tarayıcısını arka panele taşımıştı. Güney Koreli şirketin bu tercihi farklı reaksiyonlar almış; kimi kullanıcılar beğenilerini, kimi kullanıcılar ise şikayetlerini paylaşmıştı. Samsung’un parmak izi tarayıcısını ekran altına yerleştiremediği için son dakikada arka panele taşıdığı da iddialar arasında yer almıştı. Şirketin Galaxy Note 8 ile parmak izi tarayıcısını ekranın altına yerleştireceği öne sürülse de, gelen bir açıklama kafaları karıştırdı.

SamMobile’ın Güney Koreli kaynaklara dayandırdığı haberine göre; Samsung, Note 8’de de parmak izi tarayıcısını arka panelde tutacak. İsmi açıklanmayan bir Samsung yöneticisi Note 8’de parmak izi tarayıcısını ekranın altına yerleştirmek için her şeyi yaptıklarını, ancak güvenlik gibi teknik kısıtlamalar nedeniyle Note 8 gibi stratejik bir telefonda bu yeniliği uygulamama kararı aldıklarını belirtti.

Samsung’un Note 8 prototiplerinden birinde parmak izi tarayıcısını ekran altına yerleştirmeyi ve çalıştırmayı başarmış olması muhtemel görünüyor. Şirketin parmak izi tarayıcısının prototipteki performansından memnun olmadığı için böyle bir karar aldığı da akıllara gelen düşünceler arasında yer alıyor.

Samsung’un en önemli rakibi Apple’ın da iPhone 8’de parmak izi tarayıcısını ekranın altına yerleştirmeye çalıştığı söyleniyor. Apple’ın bunu başarıp başaramadığı konusunda da farklı haberler gelse de, son dönemde şirketin çalışmalarının başarlı olduğuna dair haberler öne çıkıyor. Yine de, bu süreçte hem Samsung hem de Apple cephesinden gelen haberlere temkinli yaklaşmak gerekiyor.

Galaxy Note 8 ağustos ayının sonunda tanıtılabilir

Samsung’un Note 8’i önümüzdeki ağustos ayının sonunda IFA 2017’nin hemen öncesinde tanıtması bekleniyor. Güney Koreli şirketin parmak izi tarayıcısını ekranın altına yerleştirme çalışmalarını da Note 8’den bağımsız olarak sürdürdüğü söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER