Teknoloji

Galaxy Note 8’de parmak izi tarayıcısının ekran altına yerleştirilememe sebebi ortaya çıktı

Galaxy Note 8, önümüzdeki dönemin merakla beklenen telefonları arasında bulunuyor. Samsung’un cihazın parmak izi tarayıcısını nereye yerleştireceği uzun süredir merak edilse de, son haberler bu konudaki merakın giderilmesine yardımcı olmuştu. Note 8’de parmak izi tarayıcısının, Galaxy S8’de olduğu gibi, telefonun arkasına yerleştirileceğine dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Güney Koreli şirketin neden bu yönde bir tercihte bulunduğu da ortaya çıktı.

Samsung, optik bir parmak izi tarayıcısı geliştirme ve bunu telefon ekranının altına yerleştirme çalışmalarına geçtiğimiz yıl başlamıştı. Şirket bu doğrultuda parmak izi tarayıcıları üreten Synaptics’e de ciddi bir yatırım yapmıştı. Çin’in popüler sosyal paylaşım sitesi Weibo’da yayınlanan fotoğraflar; Samsung’un parmak izi tarayıcısını ekranın altına yerleştirdiğini, ancak bu tarayıcının ekran üzerinde yuvarlak bir ize neden olduğunu gösteriyor.

galaxy note 8Güney Koreli şirketin bu iz nedeniyle parmak izi tarayıcısını Galaxy S8’de telefonun arkasına yerleştirdiği ve bu sorunu hâlâ çözemediğini belirtiliyor. Note 8’e kadar bu sorunun çözülmesi beklense de, Samsung’un akıllı telefonun çıkışını öne aldığı ve bu nedeniyle parmak izi tarayıcısını arkada tutmayı sürdürme kararı aldığı ifade edildi.

Galaxy Note 8 ağustos ayının başlarında tanıtılabilir

Samsung geçtiğimiz yıl Galaxy Note 7’nin yaşattıklarından sonra frene basmış ve Galaxy S8 ile S8+’ı beklenenden bir ay sonra duyurmuştu. Bu sarkmanın Note 8’in çıkışını da erteleyebileceği düşünülmüştü. Ancak Samsung cephesinden gelen son haberler, şirketin telefonu ağustos ayının başında duyurma kararı aldığını gösteriyor. Bu iddiaların doğru olup olmadığını görmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER