Manşetler

Samsung Galaxy Note 8 resmiyet kazandı: 6.3 inç ekran, çift arka kamera

galaxy note 8Samsung Galaxy Note 7 geçtiğimiz yıl büyük umutlarla tanıtılmıştı. Ancak büyük beklentiler bir süre sonra kâbusa dönüşmüş, Samsung’un gözde telefonunun ismi patlamalarla birlikte anılır hâle gelmişti. Telefonu geri çağıran ve bir süre sonra satışa yeniden başlayan Güney Koreli şirketin çabaları sorunlara çare olmaya yetmemiş ve akıllı telefonun üretimi ve satışı tamamen durdurulmuştu. Bu tatsız macera, Galaxy Note serisinin geleceği hakkında da soru işaretlerini beraberinde getirmişti. Ancak Samsung seriden vazgeçmedi ve serinin en yeni üyesi Galaxy Note 8 resmen görücüye çıktı.

Resmi duyuru öncesinde Note 8’e dair pek çok görsel ve detay internete sızmıştı. Duyuruyla birlikte sızan fotoğrafların ve özelliklerin önemki bir kısmının doğru olduğu hemen anlaşılıyor. Telefon tasarımı itibarıyla geçtiğimiz şubat ayının sonunda tanıtılan Galaxy S8+’a fazlasıyla benziyor. Ekran büyüklüğünün 6.3 inçe yükselmesi, köşelerin daha kareli olması ve ön taraftaki kenar kavislerinin azalması tasarımda göze çarpan ilk farklılıklar oluyor. S8+’a kıyasla daha ağır olan Note 8, tartıda 195 gram çekiyor.

Galaxy Note 8’in donanım listesi de, sızıntıların doğruluğunun kanıtlandığı alanlardan biri niteliğinde. Telefonun ABD’de satılacak modellerinin kalbinde Qualcomm Snapdragon 835 işlemci bulunuyor. Dünyanın geri kalanında ise Samsung’un kendi üretimi olan Exynos 8 Octa işlemci telefonun kalbine yerleşiyor. İşlemciye 6 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcıların karşısına 64, 128 ve 256 GB olmak üzere üç farklı seçenek çıkıyor. MicroSD kart desteği sayesinde depolama alanı genişletilebiliyor. Note 8 enerjisini 3300 mAh kapasiteli pilden alıyor. Note 7’nin başına gelenlerden sonra Samsung’un pil konusunda temkinli davranmasına şaşırmamak gerekiyor.

Note 8’in 6.3 inç Super AMOLED ekranı Quad HD+ (2960 x 1440 piksel) çözünürlüğe sahip. 18.5:9 görüntü oranını koruyan ekran, Note 8’i önden bakıldığında Galaxy S8+ ile neredeyse aynı gösteriyor. Ekran boyutundaki çok küçük farkın dışında iki telefon önden neredeyse aynı görünüyor.

Galaxy Note 8’in arkasında 12 megapiksel çözünürlüklü iki kamera bulunuyor. Her iki kamera da optik görüntü sabitleme özelliği taşıyor. Geniş açılı olan kamera f/1.7 diyafram genişliğine sahip. Telefoto özellikli lens ise f/2.4 diyafram genişliğiyle geliyor. Arkadaki iki kamerayı, cihazın önündeki f/1.7 diyafram genişlikli ve 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamera tamamlıyor.

Samsung çift kamerayla birlikte bu kurulumdan yararlanmayı sağlayacak bazı yazılımsal özellikler de sunuyor. Portre moduna kendi yaklaşımını getiren şirket, kullanıcılara çektikleri fotoğraflar üzerinde ince dokunuşlar yapma fırsatını sağlayacak.

Galaxy Note 8, IP68 suya ve toza karşı dayanıklı bir gövde taşıyor. Kablosuz şarj özelliğine sahip telefon, hem NFC hem de MST’nin varlığıyla Samsung’un mobil ödeme sistemi Samsung Pay’i destekliyor. USB Type-C girişi barındıran Note 8, 3.5 mm. kulaklık jakından da vazgeçmiyor. Bluetooth 5.0 desteğine sahip cihaz, kutusundan Android 7.1.1 işletim sistemi yüklü olarak çıkacak. Parmak izi tarayıcısı yine arka panelde yer alıyor. İris tarama ve yüz tanıma da telefonun yetenekleri arasında bulunuyor.

Galaxy Note 8 Türkiye’de 18 Eylülde satışa sunulacak

Galaxy Note 8, 24 Ağustos itibarıyla Türkiye’de ön siparişe çıkacak. 18 Eylül itibarıyla raflarda yerini alacak telefona sahip olmak için 4 bin 999 TL ödemek gerekecek. Türkiye’de telefonun 64 GB depolama alanına sahip versiyonu satılacak. Galaxy Note 8 Gece Siyahı, Altın Sarısı, Orkide Grisi ve Derin Mavi renk seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Ancak Derin Mavi renk seçeneği Türkiye’de satışa sunulmayacak.

18 Eylüle kadar Samsung’un çevrim içi mağazası üzerinden Note 8’i sipariş edenler, 500 TL değerindeki hediye çekiyle Samsung’un çevrim içi aksesuar ve giyilebilir ürün mağazasından tercih ettikleri ürünleri satın alabilecek. 19 Eylül – 6 Ekim tarihleri arasında Note 8’i satın alanlara ise 300 TL değerinde aksesuar çeki armağan edilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER